Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Masová roláda

Stránky

čtvrtek 19. června 2014

Masová roláda



Dnes tu mám pro vás nachystanou malou inspiraci na víkendové vaření. Po dlouhé době jsem se pustila do domácí masové rolády. Masové rolády se dají připravit ve spoustě variací, s různými surovinami, s různým kořením...... a po každé tak máme jinou, originální roládu. 





Naši masovou roládu jsem tentokrát připravovala ze zvěřiny. Dostala jsem kousek (spíš kus) masa, který se přímo k výrobě rolády nabízel. 
Tak a huráá na roládu ....plát masa rozklepeme, jemně osolíme, opepříme a potřeme kremžskou hořčicí.
Na náplň jsem zvolila oblíbená míchaná vajíčka s libečkem a obyčejný párek.




Plá masa i s náplní pěkně srolujeme a převážeme provázkem.....




Roládu z vrchu potřeme směsí připravenou z 1 lžičky grilovacího koření a 1 lžíce oleje..... Takto připravenou roládu vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a já jsem přihodila ještě hrstku sušených hub.  Možná si ještě pamatujete, jak jsem vám tu na podzim psala o mém houbaření - článek najdete ZDE.



Ale zpátky k roládě.... připravenou, podlitou roládu vložíme do trouby a pečeme při 165 st. asi tak 2 hodinky. Během pečení roládu podléváme a obracíme...


                                                             Tak a máme hotovo.....




Jako příloha se k roládě hodí brambory, dušená rýže, zeleninový salát. Masovou roládu si můžete dát i studenou, s kouskem domácího chleba!





A co VY a masové rolády?

5 komentářů :

  1. Ahoj Ali, skvela dobrutka! Ja delam roladu se sunkou, vajecnou omeletou a trochou spenatu a syra. Po rozkrojeni vyjde hezky barevna :-)) Hezky vikend a dobrou chut!!

    OdpovědětVymazat
  2. Rolády vařím ráda, skvěle u ní zužitkuju zbytky:-))

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Alis!
    Jak píšeš,roláda může být pokaždé úplně jiná,podle toho,co najdem v lednici a zamotáme do ní.
    Mám ráda rolády s rýží i s bramborovou kaší...úplně jsi mi na ni udělala chuť a budu muset nějakou co nejdřív umotat.
    I když u nás poslední dobou frčí hlavně rolády s kuřecího a krůtího masa,které jsou rychleji hotové.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Ali, po dlouhé době jsem se přišla podívat , co máš nového? Je tady toho hodně, všechno prima recepty!!!!!!!!!Masovou roládu dělám moc ráda a často, protože jak píšeš tak se dá využit co je v ledničce a ještě je to dobré a když to hezky nazdobíš na talíři tak to i vypadá parádně pro oči!!!!!!!!!!Některé recepty jsem si i opsala a určitě vyzkouším!!!!!!!!Když máš doma tolik jedlíku co já, tak už kolikrát nevím co vařit a tak jim něco uvařím od Tebe a pak napíšu jak chutnalo!!!!!!!!!! Ali , měj se moc hezky a ať Tě neopouštějí dobré nápady a ať se Ti jen daří!!!!!!!!!!! Alena

    OdpovědětVymazat
  5. Už jsem tady byla a četla a koukám, nic nenapsala. Roládky mám taky moc ráda a já dělala včera kuřecí.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...