Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Těstoviny s domácím bylinkovým pestem

Stránky

úterý 8. července 2014

Těstoviny s domácím bylinkovým pestem

Dnes jsem pro vás nachystala recept na rychlý letní oběd. Myslím si, že k rychlému letnímu obědu se těstoviny docela hodí. A ještě zaběhnout do zahrádky pro svazek bylinek a můžeme se pustit do vaření






Nejprve si dáme vařit do osolené vody těstoviny. Já jsem ve spíži našla balíček krásně kudrnatých italských. těstovin


A než se nám těstoviny uvaří, tak si připravíme domácí bylinkové pesto. Možná si ještě pamatujete, jak jsem vám tu na podzim představovala petrželové pesto (recept na petrželové pesto najdete ZDE). Dnešní bylinkové těsto je vlastně jednou z dalších pestových variací.


Použijeme bylinky, co zahrádka dá... v mém případě petržel, tymián a kousek libečku. Doporučuji s kombinováním bylinek zacházet opatrně, protože některé (jako třeba libeček) jdou opravdu hodně aromatické.
Bylinky pokrájíme na kousky,  vložíme do vyšší nádobky, přilijeme kvalitní olivový olej  a pomocí tyčového mixeru rozmixujeme. Chvilku to trvá, než se mixer s bylinkami popere....




a základ bylinkového těsta máme hotový. Nyní dle chuti osolíme a přidáme nastrouhaný parmezán.



A bylinkové pesto vmícháme do těstovin. A základ rychlého letního oběda je hotový. Nyní stačí už  jen posypat nastrouhaným parmezánem a jako přílohu můžeme podávat zeleninový salát.

No a pro maso jedlíky můžeme přidat třeba kousky grilovaných kuřecích prsíček.




A co VY a rychlé letní obědy? Co pro své jedlíky chystáte VY?






8 komentářů :

  1. Alis, já vařím většinou rychlé obědy, vařím každý den, takže inspirace je vždy dobrá. Tvoje pesto zkusím, může být dobré, já dělala s piniovými oříšky nebo strouhanými mandlemi a z bazalky, dobré je taky z medvědího česneku, ale nezkoušela jsem.
    Díky za recept a chtěla jsem se tě zeptat, zda je vaření také tvým povoláním.Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  2. Alis ahoj! :-)
    No to vypadá tak lahodně a senzačně!!! :-) Naprosto mne dostal tvar těstovin. :-)
    Já mám nejraději rajčatové pesto, které nám dělá mamča, ale tohle bylinkové vypadá také senzačně. :-)
    Ze všeho nejraději v létě jíme lehká jídla, takže převážně saláty, ale já si smlsnu i jen na jogurtu s lupínkami, to zejména v těch největších vedrech. A co nikdy neodmítneme, tak ovocné saláty, osvěží a zároveň zasytí! :-)
    Alis měj se krásně a ahoooooooooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Děvčata, děkuji za návštěvu!!
    Helenko, vaření není mým povoláním. Moje povolání je úplně mimo kuchyň :) Vařím však ráda, hlavně rychlá jídla a ráda o vaření píšu :) a výsledkem je můj blog....

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tyhle těstoviny by mi chutnaly, ale asi opravdu s masem, jsem vyloženě masožravá a manžel taky, Nemusí ho být moc, ale jo. Ale na druhou stranu zase raději než řízek si dám květák. Dnes byl k obědu smažený, dělám malinké růžičky, nevařím ho, dělám pomalu a byla to mňamka. Je to piplačka, ale vyplatí se. A já si nedávno koupila koření - bylinkové máslo. Myslíš, že by to šlo i s tím?

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Ježurko, květákové řízky u nás taky letí :) akorát já je dělám z povařeného květáku a z vývaru udělám polévku. Takže žádné zbytky :) To pesto je lepší z čerstvých bylinek. Ale to koření využij a udělej klasické bylinkové máslo. Mám na něj recept tady http://jedlikovo-vareni.blogspot.cz/2013/01/bylinkove-maslo.html a moc dobré je to bylinkové máslo na masových plátcích http://jedlikovo-vareni.blogspot.cz/2013/01/kureci-platky-s-bylinkovym-maslem.html. Měj se moc krásně!

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Ali, tohle voni italsky :-)) Pesto delam z bazalky a piniovych orisku, s troskou cesneku a strouhanym ovcim syrem a parmezanem - klasicke pesto genovese. Jen z bylinek jsem zatim nedelala, ale urcite vyzkousim, rychla jidla, to je moje specialita! Zdravim ;.)))

    OdpovědětVymazat
  7. Ali, vypadá to prudce jedle! ty těstoviny jsou moc pěkné a domácí pesto z jiných bylinek, než bazalky nebo medvědího česneku je fajn nápad! Rychlá jídla jsou fajn, u nás zrovna dnes na oběd špagety s máslem a grankem :-D (M. dojí zbytek včerejší masové směsi na špagety, my s klukama dáme přednost sladké variantě)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak tohle zkusím! Vypadá to moc dobře:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...