Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Yellow apple

Stránky

úterý 9. září 2014

Yellow apple


Víkendové počasí přímo lákalo k malému skoro letnímu posezení. A na takovém posezení nesmí chybět něco dobrého k pití. Já jsem se tentokrát pustila do experimentu s mixovanými nápoji. 
Jako základ mého mixu jsem zvolila Fernet Stok Citrus..... a věřte, nevěřte dají se z něj (kromě známého bavoráku) namíchat skvělé nápoje. A protože na zahrádce právě dozrávají jablíčka, tak jsem vyzkoušela nápoj přímo jablečný....







Na jablečný mixovaný nápoj s Fernetem Stock Citrus potřebujeme:

2 dl Fernet Stock Citrus
4 dl jablečného džusu (nebo domácího jablečného moštu)
2 dl sodovky
1/2 jablíčka
led




A příprava nápoje není nijak složitá: džbán naplníme ledem, zalijeme Fernetem Stock Citrus, přidáme jablečnou šťávu a sodovku. Na konec přidáme jablíčko pokrájené na plátky a dobře promícháme..





Kombinace Fernetu Stock Citrus s jablíčkem měla obrovský úspěch...a přesvědčila část ženského osazenstva, že Fernet není jen chlapským pitím :)




Zdroj receptu: Fernetcitrus.cz 


A co VY a míchané nápoje?


4 komentáře :

  1. Hmmm, to vypadá fakt lákavě Alis!!!! My třeba používáme na míchané nápoje Fernet "Z" s mangem a zázvorem, ale citrus je už léta můj oblíbenec, tenhle nápoj určitě vyzkouším, mňam! Krásný podzim plný chutné inspirace přeji! :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Alis, čas od času míchám ráda. Fernet a jeho odnože sice nemám moc ráda, ale Tvůj recept vypadá skvěle. Že bych mu ještě dala šanci?:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ale to vůbec nevypadá špatně, až se u nás bude vyskytovat fernet, určitě vyzkoušíme :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to skvěle, ale já jedině bez alkoholu:-)))

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...