Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření

Stránky

středa 2. ledna 2013

Domácí pralinky s kapučínovou náplní


Pralinky s kapučínovou náplní

Už dlouho jsem tu nebyla s pralinkami. A dnes nadešel čas, abych vám jedny nové z mé dílny představila. Výroba bonboniery z domácích pralinek na malou narozeninovou oslavu byla ideální příležitostí k vyzkoušení nové srdíčkové formy a hlavně k vyzkoušení nové pralinkové náplně.



Hanky na blogu jsem nedávno objevila úžasné pralinky s kapučínem. Kapučínová náplň mě natolik dostala, že jsem ji musela vyzkoušet. Malinkato jsem si recept upravila a nyní vám ho také prozradím.
Na výrobu domácích pralinek s kapučínovou náplní potřebujeme:
1 formičku na pralinky
150 g hořké čokoládové polevy
Postup na to, jak si pralinky doma vyrobit najdete ZDE.



Na náplň potřebujeme:
100 g bílé polevy nebo bílé čokolády
1 porci kapučína klasik (1 malý sáček)
2-3 lžíce vaječného koňaku
Polevu rozpustíme ve vodní lázni, přisypeme kapučíno a přilijeme vaječný koňak. Dobře promícháme.
A nyní už jen naplnit připravené formičky, uzavřít, vychladit a máme hotovo!



Zeleninový salát s kuřecími kousky


Zeleninový salát s kuřecími kousky


Dnes jsem tu opět s čtvrtečním typem na víkendoý oběd. Zeleninový salát s kuřecími kousky je ideálním letním obědem v horkých letních dnech.


Nejprve si připravíme kuřecí kousky. Kuřecí prsa pokrájíme na plátky, osolíme a z každé strany potřeme grilovacím kořením rozmíchaným ve 2 lžících oleje. Takto připravená kuřecí prsa necháme v chladu odležet. Klidně si je můžeme připravit i den předem.
Potom stačí připravené maso jen vložit na rozpálenou pánvičku a z každé strany "na sucho" opéct. Olej není vůbec potřeba dávat, protože maso bylo v oleji naložené. Pokud se vám bude chtít vyndávat gril, potom můžete plátky i ogrilovat.


Tak a ještě nám zbývá připravit si zeleninový salát. Na přípravu salátu využijeme sezonní zeleninu, kterou máme zrovna po ruce. V našem případě to byl: hlávkový salát, mrkev, rajče, okurka, paprika. Veškerou zeleninu pokrájíme na kousky, promícháme a spojíme oblíbeným dresinkem.U nás tentokrát zvítězila tatarka.

A teď už jen opečené plátky pokrájet na kousky, nandat salát a můžeme se pustit do jídla. Jako příloha je ideální bagetka, domácí houstičky...

Cuketový chlebíček


Cuketový chlebíček

Cuketobraní stále pokračuje. A protože mi z výroby cuketové špagetky ještě kousek přerostlé cukety zbyl, rozhodla jsem se, že jedlíkům upeču cuketový chlebíček. Výsledný chlebíček vzhledově cice nevypadá příliš výstavně,ale je krásně vláčný a k odpolednímu kafíčku jakos tvořený.


Receptů na cuketový koláč, cuketovou buchtu mám několik, ale nejraději dělám cuketový chlebíček podle tohoto receptu:
175 g hladké mouky
1/2 sáčku kypřícího prášku
2 lžíce kakaa
170 g krystalového cukru
1/2 lžičky soli
100 ml oleje
2 vejce
300 g nastrouhané cukety


Olej, cukr a vejce dobře promícháme. Všechny sypké suroviny smícháme dohromady a přidáme do smíchaných tekutých surovin. Těsto je v téhle fázi dost tuhé, ale nelekejte se. Nyní přichází čas na přidání nastrouhané cukety. Vše dobře promícháme a nalijeme do vymyzané a vysapané chlebíčkové formy. Pečeme asi 50-60 minut na 180 st.
Pokud chlebíčková forma není zrovna po ruce, potom můžeme těsto nalít na obyčejný vyšší plech nabo dát do dortové formy.
Vychladlý chlebíček můžeme polít čokoládovou polevou.

Zapečené těstoviny s uzeným masem


Zapečené těstoviny s uzeným masem


A je tu opět čtvrtek a s ním typ na víkendový oběd! Dnes přináším recept na úplně obyčejné a všem určitě dobře známé jídlo! Zapečené těstoviny určitě zdomácněly i ve vaší kuchyniMrkající


Na přípravu potřebujeme
kousek uzeného masa
1 balíček těstovin
1 plechovku žampionů
2 vajíčka
250 ml mléka
sůl, pepř

Jogurtové lívanečky


Jogurtové lívance

Tak přece jenom jsem si o dovolené odběhla ke sporákuUsmívající se a připravila jedlíkům lívance. Lívance prostě k prázdninám a dovolené neodmyslitelně patří.
tentokrát jsem vyzkoušela lívance jogurtové.


Na přípravu rychlých jogurtových lívanečků potřebujeme:
400 g jogurtu
3/4 jogurtového kelímku hrubé mouky
2 vejce
3/4 prášku do pečiva
1 lžící vanilkového cukru
tuk na smažení
(dávka je pro větší počet jedlíků)


Všechny suroviny smícháme dohromady a vytvoříme řidší těsto, které pomocí naběračky lijeme na pánvičku. Osmažíme z obou stran. Ozdobíme dle chuti .... třeba oslazeným jogurtem a domácí zavařeninou, ovocem.. prostě každý dle chuti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...