Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření

Stránky

úterý 27. května 2014

Knižní okénko

Už pěkně dlouho jsem tu neměla  příspěvek do knižního okénka. A tak se to dnes pokusím napravit. Blíží se čas prázdnin a dovolených. Mnozí z vás určitě chystají na dovolenou za hranice naší země. A při cestách do zahraničí je člověk mnohdy limitován svými jazykovými znalostmi.  A proto jsem pro dnešní knižní okénko vybrala hned tři knižní novinky z nakladatelství Fragment, které nám pomohou zdokonalit a rozšířit si jazykové znalosti.



pátek 23. května 2014

Recepty z jahod


Už brzy začneme na zahrádce sklízet první letošní jahody. Mě se jahody podařilo ochránit před jarními mrazíky a tak snad bude co sklízet. Vloni jsem květnové mrazíky podcenila a bylo to na úrodě znát. 
Jahody si dneska vlastně můžeme v obchodě koupit po celý rok. Ale přijde mi, že ty ze zahrádky, plné sluníčka, prostě nemají v těch kupovaných konkurenci.
A s blížící se jahodovou sezonou jsem opět trochu zapátrala v archivu a vybrala pro vás několik mých osvědčených receptů z jahod.





úterý 20. května 2014

Rychlá citronová bábovka


Dnes jsem pro vás nachystala recept na rychlou citronovou bábovku.  Nedávno Sonia na svém blogu otevřela projekt "babiččina bábovka". A tak jsem přemýšlela, kterou, že z bábovek do projektu zařadím. No a zvítězila naše nejoblíbenější, ta s vůní citronů...Recept na rychlou citronovou bábovku sice nepochází z babiččina notýsku, ale forma v které bábovku peču, tak  právě ta pochází z babiččiny kuchyně....




pátek 16. května 2014

Grilovaná kuřecí prsa v bylinkové marinádě


Dnes jsem pro vás nachystala recept na  malé víkendové grilování.  Pro dnešní recept jsem vybrala kuřecí prsa  naložená v bylinkové marinádě. Bylinek je teď na zahrádce dostatek a tak by bylo škoda je nevyužít.A pokud nám počasí nedovolí rozehřát venkovní grily, potom naložené maso můžeme klidně ogrilovat i  doma na grilovací pánvičce. 



úterý 13. května 2014

Zeleninové rizoto


Dnes pro vás mám nachystaný recept na jarní zeleninové rizoto. Rizoto mám moc ráda a dělám ho poměrně často. Nemám ráda takové to vysušené rizoto, které znám z jídelny, ale naše rizoto musí být pěkně krémové. 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...