Dnes tu mám jeden recept na opravdu rychlou večeři. Připravila jsem pro vás recept na těstovinový salát. A dnes to bude trochu netradiční těstovinový salát..
Stránky
pátek 2. října 2015
Těstovinový salát se špenátem a kuřecími kousky
sobota 26. září 2015
Jablečný strouhaný koláč
sobota 19. září 2015
Švestková nutela
Švestková nutela
Dalším nápadem jak zužitkovat přebytek švestek je výroba domácí švestkové nutely. S klasickou oříškovou nutelou, kterou koupíme v obchodě nemá (kromě názvu) nic společného....Švestkovou nutelu oceníme hlavně při zimním pečení jako úžasnou náplň do pečiva.
Výroba není nijak složitá.
Potřebujeme:
1 kg vypeckovaných švestek
400 g cukru
100 g kakaa
1 kakaový pudink
rum
Vypeckované švestky rozvaříme. Při rozváření nepodléváme vodou - švestky nám pustí dost vody. Rozvařené švestky ponorným mixerem rozmixujeme. Do rozmixované hmoty přidáme cukr a necháme chvilku provařit. Potom přidáme kakao a pudink. Vše dobře promícháme a provaříme. Nakonec přidáme rum.
Naplníme do skleniček, které otáčíme dnem vzhůru.
A máme hotovo!!
Vyzkoušejte i další švestkové recepty!
Štítky:
jedlé dárky
,
ovoce
,
Zavařeniny
středa 16. září 2015
Kandovaná dýně
A máme tu dýňovou sezonu. Dýně nejrůznějších druhů, tvarů a velikostí dnes pořídíte téměř na každém trhu. Kromě dýňové klasiky, jako je dýňová polévka a pečená dýně, jsem letos vyzkoušela i dýni kandovanou. Kandování dýně je sice trochu časově náročnějším,ale výsledek byl pro mě milým překvapením
čtvrtek 10. září 2015
Rajčata plněná masovo- rýžovou směsí
Dnes jsem si pro vás nachystala recept na plněná rajčata. Obvykle masovo- rýžovou směsí plnívám papriky. Ale tentokrát jsem se rozhodla k paprikám přidat ještě rajčata a nebyla to vůbec špatná volba.
Štítky:
mleté maso
,
zelenina
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky
(
Atom
)