Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Těstoviny s bazalkovým pestem a kuřecími kousky

Stránky

pátek 9. srpna 2013

Těstoviny s bazalkovým pestem a kuřecími kousky

V minulém článku jsem vám představila obchod s italskými potravinami a specialitami italianfood.cz. Některé z nabízených surovin jsem měla možnost otestovat přímo na svých jedlících a tak vám dnes přináším malou inspiraci na malé  mini menu......dnes si společně uvaříme těstoviny s bazalkovým pestem a kuřecími kousky. A z těstovin si k vaření vybereme u nás málo známé těstoivny  Gragnano - Bucatini.







Na přípravu dnešního  italského mini menu budeme potřebovat

1   balíček  těstovin Gragnano - Bucatini. Bucatini - jsou  tlusté špagety s dutinou uvnitř. Oproti klasickým                       špagetám se o trochu déle vaří.  

1    skleničku bazalkového pesta - Pesto alla  Genovese - tradiční italské bazalkové pesto, jehož součástí je čerstvá                bazalka, extra panenský olivový olej, kešu oříšky, parmazán, pecorino, piniové oříšky, česnek, sůl 

2    kuřecí prsa nakrájená a jemně osolená
parmazán na posypání


Nejprve se dle návodu na sáčku v osolené vodě uvaříme těstoviny. V případě těstovin bucatini je doporučována délka vaření 13 minut.  A zatímco se nám těstoviny vaří, můžeme si připravit kuřecí prsíčka. maso pokrájíme na menší kostičky a jemně osolíme. Nedoporučuji experimentovat a přidávat další koření. Nechte kuřecímu masu vyniknout jeho vlastní chuť.



Uvařené těstoviny zcedíme, vložíme do vyšší mísy a přidáme bazalkové pesto.  




Dobře promícháme, aby se těstoviny krásně obalily pestem.....


A můžeme podávat....na připravené těstoviny dáme kousky opečených kuřecích prsíček a na konec nesmí chybět jemně strouhaný parmezán.


Aby bylo naše menu kompletní potom jako malý slaný předkrm doporučuji typické italské slané tyčinky
Sfornatini al gusto pizza - tentokrát s přichutí pizza. Tyhle tyčinky se dají jíst samotné, ale ještě daleko lepší jsou obalené kousky prosciutta. A ještě něco dobrého k pití.Tentokrát   je na stole lahodný hruškový džus.



Italské potraviny uvedené v receptu můžete nakoupit  v obchodě s italskými potravinami a specialitami italianfood.cz



                                             

A co Vy a letní vaření?















14 komentářů :

  1. Ali, mas to PERFEKTNI!! Italska kuchyn jak vysita a nafocene jak do nejakeho profi - casopisu! :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Růženko, moc Ti děkuji!!!A ty melouny, co ne fotce vykukují..tak ty jsou (teda už nejsou) od vás :)

      Vymazat
  2. Ahoj Alis, bucatini známe, však si je pak vozíme taky domů a to pitíčko co tam máš je taky moc dobré broskvové a nebo meruňkové, taky si je tam kupujeme .
    A fotky máš opravdu moc pěkné a povedené .
    A posíláme pozdrav všem do Jedlíkova, ahoooj.

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to lákavě. Různé těstoviny mám ráda, kuřecí masíčko taky, pesto neznám...ale určitě bych zkusila. Jen parmazán není zrovna můj favorit, ale jistě záleží i na kombinaci, k něčemu se může hodit. Takže Alis krásné letní menu, po pestu se musím podívat:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Dani, moc díky. to pesto tomu dá správnou chuť, takže doporučuji vyzkoušet!

      Vymazat
  4. Mňááám:-). Ještě že jsem po večeři:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Alis ahoj! :-)
    Páni! Tak to je úžasný recept! Hned bych si ty špagety dala a klidně bez toho masa! :-)
    A ty tyčinky vypadají skvěle! :-) No mňam! :-)
    A koukám, že máte hruškový džus, tak ten je opravdu velice lahodný. :-)

    U nás se v létě zase až tak moc nevyváří! Ono ani není moc chuť k jídlu, tak si děláme jen lehká jídla. Akorát pro taťku se vaří, ten by totiž bez masa být nemohl. :-)

    Alis měj se krásně! Ahooooooooooooooooj!!!!!!!!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šári, moc díky! Já to v létě také s vařením moc nepřeháním!

      Vymazat
  6. Alis, Ty ale umíš, přesně tak jsem si myslela, že to u Tebe dopadne! Nebojíš se experimentovat a to se mi líbí. Víš, že pesto neznám a nikdy jsem ho nejedla? Jsem zaostalá, viď?
    Letní vaření - no nemusím moc těžkého masa - tedy spíš libovější a hlavně dost zeleniny. Jo a taky mi nejdou v létě knedlíky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ježurko, moc díky! Knedlíky v létě, stejně jako ty, taky moc nědělám. Spíš jen samé rychlovky. Ježurko, to pesto je hodně chuťově zvláštní.

      Vymazat
  7. Mňaaaam, to je presne to na čo mam zajtra chuť :-)) Teda dík za inšpiráciu. Ja som to presne vedela, keď už neviem čo uvariť, stačí nakuknúť k tebe :-)) Našťastie pesto mam aj kuracie prsíčka, len pre cestoviny ráno odbehnem. Zdarvím ťa Alis a prajem krásne dni.

    OdpovědětVymazat
  8. Ali, určitě to může být moc dobré, jen škoda, že to pesto si nemůžu koupit, mám na piniové a kešu oříšky alergie!!!!!!!!! Ale dělávám si doma pesto bez oříšku, je to taky dobré, i když ty oříšky tomu dají zvláštní chu´t!!!!!!!!!Ali měj se fajn a vyzkoušela jsem ty tvoje těstoviny s cuketou, mám ji hodně a nevím co sní, tak zkusím ještě tu cuketovou špagetku!!!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...