plátky masa (vepřové, lze použít i zvěřinu, kuřecí maso)
sůl
jeden jogurt
polévkové koření
2 stroužky česneku
mouka a strouhánka na obalení
tuk na smažení
Maso pokrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Na marinádu si nachystáme jogurt do kterého vmícháme utřený česnek a 1 lžící polévkového koření. Já jsem použila Rojikovo babiččino koření. O tomto polévkovém koření vám napíšu něco v malém kořenářském okénku, ale to později.
Připravenou marinádu natřeme na masové plátky. Plátky vložíme do misky a necháme klidně do druhé dne odpočívat.
Druhý den plátky vyjmeme obalíme v mouce, ve strouhánce a stejně jako klasické řízky osmažíme.
Přílohou mohou být brambory v jakékoli podobě, klidně i zeleninový salátek..
Výsledné plátky jsou krásně šťavnaté, prostě nezalekněte se jogurtu, ten tam není vůbec cítit a vyzkoušejte!
A jak jsem slibovala, tak opět společně otevírám moje malé kořenářské okénko. Dnes vám tu chci představit polévkové koření.V obchodech už dnes najdete opět nepřeberné množství polévkových koření, různých konzistencí, samozřejmě různých kvalit a také různých cen. Doby, kdy Vegeta byl podpultové zboží, jsou dávno pryč. A tak zákazník mnohdy v té záplavě produktů ztrácí orientaci.
Já vám dnes představím koření, které jsem při přípravě použila já. Zůstávám i nadále věrná Rojíkovu koření a tak i na přípravu jogurtové marinády jsem vyzkoušela z rojikovy dílny Babiččino koření. Kromě soli koření obsahuje sušenou listovou a kořenovou zeleninu (celer, petržel, pórek, bibuli, cukr, vitamín B1).
A kromě toho, že tímto kořením ochutíte polévku, můžete ho, stejně jako já dne, použít i do nejrůznějších marinád.
Pokud hledáte kvalitu za rozumnou cenu, pak babiččino koření tohle splňuje.
Tak co u nas doma nikdy nechybi, je prave jogurt! Neco podobneho jsem delala i s kurecimi platky,ale myslim, ze veprove vyjde jeste lip. A Rojikovo koreni muzu taky jen doporucit, vyzkousela jsem :-))!
OdpovědětVymazatAhoj Růženko,moc díky!
VymazatAli, řekla bych, že plátky musí být velice šťavnaté a křehké. Tenhle recept rozhodně stojí za vyzkoušení.
OdpovědětVymazatAhoj Hani, díky!
VymazatRecept znám a můžu se připojit k chválení - maso je opravdu šťavnaté a chutné.
OdpovědětVymazatAhoj Miládko, díky!
VymazatJogurtová marináda je fajn, maso je pak jemné.
OdpovědětVymazatAhoj KAty, moc Tě zdravím!
VymazatTakovou marinádu dávám na kuřecí řízečky a jsou "eňo ňuńo", nejkřehčí, jaké si dovedete představit. :-)
OdpovědětVymazatAhoj Intuice, na kuřecí řízky se taky chystám!
VymazatAhoj Alis! :-)
OdpovědětVymazatRecept vypadá tak lákavě, že bych se hned zakousla. :-)
My děláme zase kuřecí řízky v jogurtové marinádě a je to veliká dobrota. :-)
Tak musím tvůj recept opsat a musíme si ho udělat. ;-)
Alis a to koření mě tedy nadchlo. :-) My teď máme u nás v masně veliký kout koření a když si čtu názvy, tak kolikrát žasnu! Už teď se chystám na útok do masny a nakoupit veliké množství koření a pak to dám mamce - ale ta o tom zatím neví! :-)
Alis měj se moc krásně a ahooooooooooooooooooooooj!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)
Ahoj Šári, moc Tě zdravím!
VymazatUž se na něco podobného chystám delší dobu, ale pořád má něco jiného přednost! Budu muset vyzkoušet, dělala to moje dcera a taky moc chválila! Díky!
OdpovědětVymazatAhoj Ježurko, doporučuji vyzkoušet!
VymazatJogurt doma míváme :-)ale použít ho na řízky mě nenapadlo, určitě bude řízeček křehký :-),ráda vyzkouším.
OdpovědětVymazatAhoj Dani, vyzkoušej, uvidíš, že nebudeš zklamaná!
Vymazat