Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Pečená kuřecí stehýnka

Stránky

čtvrtek 18. dubna 2013

Pečená kuřecí stehýnka

Už se nám zase pěkně blíží víkend!  No a s ním samozřejmě přicházím i já se svým typem na víkendové vaření. A mým dnešním typem jsou rychlá kuřecí stehýnka. Kuřetem k víkendovému obědu určitě nic nepokazíte...

Pečená kuřecí stehýnka





Na pečená kuřecí stehýnka si připravte:

kuřecí stehýnka (množství dle počtu strávníků)
sůl
koření na kuře - já jsem tentokrát použila Rojikovo koření Zlaté kuře. Více o tomto koření vám napíšu ve svém kořenářském okénku.
olej
kousek másla





Nejprve si koření na kuře - Zlaté kuře- smícháme se 3 lžícemi oleje a necháme chvilku odpočinout, aby se koření pěkně propojilo. Potom kuřecí stehýnka osolíme a z každé strany potřeme připravenou směsí koření. Takto připravená stehýnka vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a na každé stehýnku dáme plátek másla. Pečeme v troubě dozlatova.





A na závěr ještě slíbené kořenářské okénko. Dnes vám představím další z řady Rojikova koření. A tentokrát to je koření Zlaté kuře


Na přípravu kuřete jsem už vyzkoušela řadu nejrůznějších "grilovacích koření"  a musím vám říct, že u mě vyhrává Rojikovo koření Zlaté kuře
Směs koření kromě soli a cukru obsahuje papriku, cibuli, rozmarýn.  Směs koření je jemně namletá, dobře se v oleji rozpouští a hlavně, na rozdíl od jiných značek  koření, není přesolená. 
Pokud chcete směs Rojikova koření - Zlaté kuře vyzkoušet, potom nakoukněte na stránky Rojikova koření





A co VY? Co budete vařit o víkendu?





24 komentářů :

  1. Tak jsem ráda, že už jsem zase zavítala na mé oblíbené stránky. Směs zlaté kuře si ráda koupím, už jsem o ní slyšela, jen musím prozkoumat, v kterém marketu ji mají, stehýnka mám, to bude dobrota. V neděli vařím KATŮV ŠLEH, ten my máme moc rádi, i když ho tak ostrý nedělám, jen přiměřeně. Přeji krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ježurko,moc Tě zdravím a jsem ráda, že jsi dorazila!!!

      Vymazat
  2. Ahoj Alenko, to je sranda, teď jsem nakoukla a vidím kuřecí stehýnka, dneska jsme je měli k obědu.Jenom s jiným kořením. To Rojíkovo kupuješ přes net?, nedá se někde sehnat normálně koupit? Měj se krásně, konečně si i u nás na Vysočině užíváme jaro,viď. Snad se to nepokazí na moc dlouho.Zdravím, Věrka S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Věrko, moc Tě zdraví!! Rojikovo koření se dá koupit na netu a tuším, že při nákupu nad 400,- je poštovné zdarma. Ani nevíš, jak už jsem se na to jaro těšila :)Věruško,měj se moc krásně !

      Vymazat
  3. Alis o koření slyším prvně a tak se budu muset po něm poohlédnout--kuřátko to já můžu na jakýkoliv způsob :o)co budu vařit ještě vůbec ale vůbec nevím :o( Martina

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Ali!
    Pečeným kuřetem se rozhodně nemůže nic pokazit. Taky ho mám na neděli v plánu, i s rýží. Já ho nekořením, jenom solím a přidám kousek másla.
    Měj se fajn a užívej si příjemné jarní dny. :-) Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Ali, podobné pečené kuře rodině někdy dělávám, je to vděčné jídlo. Co budu vařit, zatím nevím, lednice a mrazák ukáže! Pěkný den!

    OdpovědětVymazat
  6. Ali, klasika nikdy nezklame a pečené stehýnka patří u nás k oblíbeným jídlům. Poslední dobou je peču rovnou s brambory, nakrájenými na silnější plátky. Krásně nasáknou kuřecí šťávu a je to rychlé a vynikající.

    OdpovědětVymazat
  7. Kuřeci stehýnka dělám ráda a často. Koření různě střídám, případně si i sama nějak smíchám jednodruhová.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Alis!!! :-)
    Kuřátko já tuze ráda. :-) Recept je to skvělý a koukám na to koření, velice zajímavé, čtu jeho obsah, co vše tam je a zní to moc dobře. :-) Bože, musím tu mojí mamku zastavit (je v jednom kole) a aby se podívala na to koření, už jsem ho pročítala a povím ti, že mě jich tam hodně oslovilo. :-)

    Alis měj se krásně. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šári,moc Tě zdravím a koření opravdu doporučuji vyzkoušet!

      Vymazat
  9. Já hned zítra kuřecí stehýnka :D Rozmarýnem se nechám inspirovat a nastříhám si ho v květináči.

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Ali, já používám na kuře většinou bylinky. Koření objednávám na: www.korenísveta.cz . Zdravím a přeji pohodový víkend.

    OdpovědětVymazat
  11. kuriatko je moja milovaná nedelná klasika :-)
    Alis každopádne ďakujem za super rady :-)
    Pekný víkend
    pa Zdenka

    OdpovědětVymazat
  12. Pečeným kuřátkem nikdy nepohrdnu - je to nepřekonatelná klasika :). I u nás často bývá na víkendový oběd. Tvoje tipy na koření vypadají moc dobře - budu se muset do Rojikova kořenářství jít podívat..

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...