Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Jedlíkova soutěž o Velkou japonskou kuchařku

Stránky

čtvrtek 9. května 2013

Jedlíkova soutěž o Velkou japonskou kuchařku


V minulém článku jsem vám tu představila Velkou japonskou kuchařku  a avizovala jsem vám, že si brzy budete moc zasoutěžit o jeden výtisk této kuchařky. A den "D" nastal a soutěž právě dnes začíná!





Pozor, pozor!!!! Soutěž začíná!!! 

Soutěžíme o Velkou japonskou kuchařku, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Fragment!






Do soutěže se může zapojit každý, kdo nechá v komentáři pod článkem odpověď na následující otázky:

1. Co víte o japonské kuchyni?
2. Která japonská jídla znáte?
3. Už jste někdy ochutnali některé japonské jídlo?

Své odpovědi můžete vkládat do komentářů až do 12.5.2013 do 13,00 hod. Potom bude nezávislou jedlíkovskou porotou vylosován jeden výherce  nebo výherkyně,  ke kterým  hlavní cena poputuje.





Neváhejte a zapojte se i VY!







10 komentářů :

  1. 1) Japonsko známe všichni jako zemi vycházejícího slunce … a jejich kuchyni jako tu nejdietnější a nejzdravější na světě. Hlavní suroviny japonské kuchyně: rýže, zelenina, ryby, mořské plody s min. tepelnou úpravou. Některé pokrmy se tepelně upravují, nejčastěji vařením, dušením či smažením. Jídlo se dochucuje různými druhy dochucovadel - zázvor, wasabi, sójová omáčka. Používají se hůlky … a při dojedení např. polévky je znamením dobrého vychování s posledním douškem hlasitě srknout, dáváme tím najevo, že nám polévka chutnala, také se nedává spropitné, ale jen pochválíme kuchaře.
    2) Sushi, Tori no kara-age, Kuře Yakitori
    3) Sushi
    Marie1177@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Já se bez mučení přiznám, že toho u japonské kuchyni moc nevím, vlastně nevím nic. Vím, co sushi, nikdy jsem však neochutnala. Přestože o jídle nic nevím, upoutají mne spíše jejich květiny, aranžování - ikebana ap. Možná se ještě polepším.
    Moc pozdravuju a přeji sluníčkový a voňavý den! Květa

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem na tom asi tak, jako Květuška. Vím co je sushi, ale nikdy jsem je nejedla. A taky, podobně jako Květu, mě spíš zajímají jejich zahrady a květiny.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Alis! :-)
    Tak já se také zapojuji do soutěže. :-)

    1) o japonské kuchyni vím to, že je velice zdravá. Japonci si hodně potrpí na syrovém masu - zejména rybím masu. :-)
    Používají různé druhy výhonků - nejznámější jsou bambusové výhonky. :-)
    A řekla bych, že nejznámější japonské jídlo je suschi (ale pozor, může být jak s masem - rybím, tak bez masa). :-) A nejvíce používaná surovina, co Japonci využívají ve své kuchyni, je bezesporu rýže. :-) A ještě jsem si vzpomněla, že mají ve velké oblibě sojovou omáčku a pak mají wasabi (japonský pekelně ostrý křen). :-)

    2) Jak už jsem psala - suschi, japonské nudle - bohužel, moc jídel neznám. :-)
    Pak mají ještě saké a zelený japonský čaj (ale to není jídlo). :-)

    3) Já jsem jedla akorát japonské nudle, ale je to už tak dávno, že si ani nepamatuji, zda mi chutnaly a nebo ne. :-)

    Alis měj se krásně. :-) Ahooooooooj!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  5. 1) Až teď, u tvého článku zjišťuji, že o japonské kuchyni nevím celkem nic. To, co jsem měla možnost ochutnat z asijské kuchyně, jsou, myslím, počeštěné recepty.
    2) Pouze sushi.
    3) Sushi bez masa zhotovila doma Šárka, jakousi japonskou polévku s mnoha ingrediencemi naaranžovanými do hlubokého talíře a zalitými vývarem zase dělala Eliška. Bylo to dobré a vydatné.

    OdpovědětVymazat
  6. 1. Co víte o japonské kuchyni? Vlastně nic moc, jen to, že je záhodno používat čerstvé suroviny, ale to asi v jakékoliv kuchyni :)

    2. Která japonská jídla znáte? Polévka miso, sushi.

    3. Už jste někdy ochutnali některé japonské jídlo? Sushi. Stálo mi za to se naučit aspoň tři druhy. Ale pořád mám mezery :) Dávám si domácí minimálně jednou za měsíc a skoro vždy zvu přátele. Miso mi moc nechutnalo.

    Kuchařka se mi moc líbí a určitě by stálo za to naučit se i jiná jídla japonské kuchyně!

    darig

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Alis!
    Tak a já se přidávám k holkám,které se bez mučení přiznaly,že o japonské kuchyni neví skoro nic.
    Znám sushi,nikdy jsem jej nejedla,ale ochutnala bych moc ráda.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Alis!
    Tahle soutěž je sice moc prima, ale patřím k těm, kteří o japonské kuchyni nic moc nevědí, proto se soutěže nezúčastním.
    Zdravím tě a přeji krásný víkend! :-) Hanka

    OdpovědětVymazat
  9. Alis,jsem na tom stejně jako Hanička,o japonské kuchyni toho až tak moc nevím a ani jsem žádný recept nezkoušela.Vím,že je dost populární sushi a vím,že se u nich pije saké,to jsem ochutnala od kamaráda,který byl v Japonsku pracovně a saké přivezl.Taky jsem u něho ochutnala různé chypsy-všechny chutnaly po rybách .-)

    OdpovědětVymazat
  10. 1) Japonská kuchyně je dietní a zdravá. Základní ingredience jsou rýže, zelenina, ryby.
    2) Sushi, tempura.
    3) Pravý japonský pokrm jsem nikdy neměla možnost ochutnat, snad jen nějaké "naše" variace :-)
    Kuchařka by jistě byla skvělou inspirací.
    jana.cvrkalova@gmail.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...