Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Recepty z jahod

Stránky

pátek 23. května 2014

Recepty z jahod


Už brzy začneme na zahrádce sklízet první letošní jahody. Mě se jahody podařilo ochránit před jarními mrazíky a tak snad bude co sklízet. Vloni jsem květnové mrazíky podcenila a bylo to na úrodě znát. 
Jahody si dneska vlastně můžeme v obchodě koupit po celý rok. Ale přijde mi, že ty ze zahrádky, plné sluníčka, prostě nemají v těch kupovaných konkurenci.
A s blížící se jahodovou sezonou jsem opět trochu zapátrala v archivu a vybrala pro vás několik mých osvědčených receptů z jahod.








Jahody mám nejraději jen tak samotné, čerstvě utržené......  




V kuchyni jde z jahod udělat spousta dobrot.....




Co musím z jahod vždycky upéct je rychlý jahodový koláč. Recept na jahodový koláč najdete ZDE. Dávala jsem ho sem na blog už vloni. Pokud jste jahodový koláč ještě nezkoušeli,tak opravdu doporučuji vyzkoušet. Je jednoduchý na přípravu a výsledek je zaručený!



 Po tomhle koláči se v kuchyni jen zapráší....


jahodový koláč

Další dobrotou z jahod je jahodová pěna - recept najdete ZDE



A když jsem u dezertů, tak nesmím zapomenout na jahodovo-tvarohový dezert - recept najdete ZDE




A musím vám také připomenout recept na moje oblíbené jahodové řezy- recept najdete ZDE




A klasikou jahodové sezony jsou jahodové knedlíky z tvarohového těsta. Recept na jahodové knedlíky z tvarohového těsta najdete ZDE

A když  už jsem u těch sladkých jídel, tak doporučuji vyzkoušet také jogurtové lívance...samozřejmě s jahodami...recept na jogurtové lívance najdete ZDE




A kdyby náhodou byla úroda jahod trochu větší, tak potom doporučuji doplnit zásoby na zimu a vyrobit domácí jahodovou marmeládu. Recept na jahodovou marmeládu najdete ZDE



Tak a to  je z mých jahodových receptů pro dnešek vše....




A co Vy a jahody, co z nich připravujete v kuchyni VY?





22 komentářů :

  1. Ahoj Ali, jahody jsou tu taky v plnem proudu! ten rychly kolac jsem podle tebe delala, je opravu vyborny! I tvarohovo-jahodovy krem nekdy delam, chci vyzkouset ty rezy.. Jinak pripravuji bublaninu a taky jahodove tiramisù. Dokonce se zde dela i risotto s jahodami, pry dobre,ale to jsem nezkousela. hezky vikend!:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Růženko, na Tvoji bublaninu se chystám :) Jahodový rizoto, to může být docela zajímavý :) Růženko, měj se krásně!

      Vymazat
  2. Co z jahod připravuji v kuchyni já: NIC. Protože vždycky mi celý košík čerstvě nasbíraných jahod nějací záškodníci snědí. A jsou tak mazaní, že si počkají až je umyju. Vážně jsem ještě z jahod nic nepekla, máme malé políčko na balkóně a opravdu parádně plodí, ale žravost některých členů mojí rodiny je větší než úroda. Takže peču z meruněk, broskví, rebarbory, jablek, hrušek, rybízu....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Emmy, někdy to u nás vypadá taky podobně..co neschovám, to se ztratí :)

      Vymazat
  3. Alis ahoj! :-)
    Mňam mňam mňam! Všechny recepty mi voní pod nosem! :-)
    My z jahod děláme knedlíky, koktejly, koláče, buchty, dort - krtkův! Prostě samé dobrůtky! :-)
    Alis krásný den přeji! :-) Ahoooooooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jahody jsou vděčné, dají se dělat na mnoho způsobů. Já taky nejraději čerstvé nebo rozmačkané s mlékem.:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Alis, díky za inspiraci, určitě še bude brzy hodit:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Alis, tak já už jahody vesele sklízím. Už jsem udělala jahodovou pěnu. Jednu várku včera natrhaných mám v lednici, dnes jsem posbírala asi půl kila a dala mladým. Jak je včas neposbírám, předběhnou mne kosíci. Rychlý jahodový koláč jsem pekla loni mnohokrát. Marmeládu taky dělám, letos ji zkusím podle tebe. Knedlíky a všechno možné z jahod už jsme pojedli. Letos začínáme právě teď!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Květuško, úplně Ti závidím. U nás jsou jahody ještě zelené :)

      Vymazat
  7. Ahoj Alis, prošla jsem si všechny tvoje jahodové recepty, i když nemám zahrádku, ale jahody často kupuji. Určitě něco zkusím a dám pak vědět.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ježurko, budu ráda, když některý z receptů vyzkoušíš :)

      Vymazat
  8. Nyní z jahod už nic nedělám. Nemám svoje a jsem odkázaná na to, co dostanu. Buď je sním jen tak nebo rozmačkané, pocukrované a zalité mlékem. Když je to vychlazené, je to mňamka. V horku to osvěží. Babička do nich přidávala ještě borůvky. To byla největší pochoutka mého dětství.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Alis, miluju jahody .... právě jsem slupla jednu misku jahod s mlíkem. To byl můj dnešní oběd. Večer bude grilované masíčko.
    Krásný den .... Věra

    OdpovědětVymazat
  10. Alis tedy ty jsi mě udělala takové chutě že bych se hned ted a s chutí do jedné pořádné jahůdky hned zakousla :o) Ale mám smůlu leda že bych si dala jahodový jogurt co mám snad ještě v lednici jestl imě ho doma někdo nespořádal :o))) Měj se krásně..Martina

    OdpovědětVymazat
  11. Také se těším na jahody ze zahrádky. To u nás také začne pečení a vaření z jahod. Máš pravdu, ty kupované z dovozu se nedají s našimi srovnat. :-))

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...