Dnes jsem si pro vás nachystala další houbový recept. Houbové recepty jsem v minulých letech tak trochu zanedbávala a tak letos, dokud ještě houby rostou, se deficit receptů z hub pokusím alespoň trochu napravit. Tentokrát žádná převratná novinka....ale houbová klasika v podobě houbových řízků.....
Na houbové řízky potřebujeme: čerstvé, očištěné a hlavně zdravé houby. Já jsem použila směs hříbků, ale třeba takové bedly na řízek, ty taky nejsou vůbec špatné.....
hladká mouka
strouhánka
vajíčko ( já vajíčko rozmíchávám ještě s mlékem a přidávám sůl)
Připravené houby obalíme v mouce, následně vložíme do vajíčka a nakonec obalíme ve strouhánce. ...
....a osmažíme na rozpáleném tuku
...osmažené řízky ještě pokládám na papírový ubrousek, aby se přebytečný tuk vsákl do ubrousku....
A máme hotovo...
A co VY a houbové řízky?
Ahoj Alis, tak zrovinka jsme se houbovými řízky krmily sobotu i neděli :-) Našli jsme krásné růžovky ( masáky) těm pěkně sloupnu kůžičku z hlaviček, jde to pěkně, a potom klasicky smažím, jen místo mouky a vajíčka udělám hned těstíčko a potom strouhanku, zdá se mi to lepší :-) je to mňamka :-) pa Hana
OdpovědětVymazatmnaaam, to vyzera moc dobre :) ja by som s nimi bola velka kamaratka :)))
OdpovědětVymazatAlenko, ty mi ale delas chute!! Tady jsou cerstve houby drazsi nez biftek,ale klidne bych menila :-))
OdpovědětVymazatMňam tieto hubove rezne mame mooooc radi, najviac nam chutia z muchotrávky ružovej. Ahooooj.
OdpovědětVymazatAlis super, manžel ráno nasbíral košík, tak zpracovávám ... a na řízečky už je nakrájeno :)
OdpovědětVymazatHezký den ... Věra
Občas dělám smažené žampiony, houbové řízky jsem zatím nezkoušela. V sobotu se chystám do lesa, možná, že tam nějaké suroviny najdu. Každopádně díky za tip.
OdpovědětVymazatDěkuji všem za návštěvu a za komentáře!
OdpovědětVymazatJežkovy voči! Alis, ty mi děláš chutě. Řízek z hub bych si dala. Ty můžu v jakémkoliv množství, i studené. Snad někdo nějaké houby donese. Kdybych do lesa došla, tak si na ně dojdu sama.
OdpovědětVymazat