Dnešní recept určitě většina z vás zná. U nás tohle jídlo patří mezi hodně oblíbené. Brambory dělávám dost často i bez masa, jen tak se smetanou. A vůbec nejlepší na tomhle vaření je, že když se všechno naskládá do pekáčku, zapne trouba, tak pak má člověk pěkně volno....
Stránky
čtvrtek 27. února 2014
Masové plátky s gratinovanými bramborami
úterý 25. února 2014
Domácí koblihy
Tak a je tu čas masopustu...a k masopustu neodmyslitelně patří koblížky. A protože se i já chystám o víkendu na pečení masopustních koblížků, tak jsem zapátrala v archivu a oprášila svůj recept na koblížky....
pátek 21. února 2014
Domácí houskové nekynuté knedlíky
Dnes jsem si pro vás nachystala recept na klasiku české kuchyně. Ano, dnes jsem tu s receptem na houskové knedlíky. Ale nejsou to obyčejné houskové knedlíky, tyhle knedlíky jsou totiž nekynuté :). Houskové knedlíky u nás v kuchyni moc často nenajdete. Pokud to jen jde snažím se je nahrazovat jinými přílohami. Ale jsou prostě jídla, která si bez knedlíku nedokážu představit. Třeba taková svíčková s rýží, no nevím, nevím, jak by u nás obstála.
pondělí 17. února 2014
Dukátové buchtičky
Rozhodla obohatit svoji sbírku sladkých pokrmů a pustila se do výroby dukátových buchtiček. Dukátové buchtičky, buchtičky s krémem, jsou pro mě jídlo, které mám spojené se školními jídelnami. Vždycky mi na nich nejvíc chutnal jen ten vanilkový krém, buchtičky jsem k němu ani nepotřebovala.
Musím přiznat, že jsem buchtičky většinou kupovala už hotové a doma udělal jen vanilkový krém. Ale když jsem naposledy v obchodě koukala kolik to platíčko buchtiček ( a určitě ne zrovna nejčerstvějších) stojí, tak jsem dospěla k tomu, že je upeču doma....
Štítky:
krémy
,
sladké pokrmy
sobota 15. února 2014
Zimní koláč
Dnes jsem tu s malým typem na zimní pečení. V zimě je čerstvého ovoce, které by se dalo použít na pečení, pomálu a tak přicházejí na řadu zásoby ze spíže :) Sezona spotřeby domácích marmelád a zavařenin právě vrcholí :) A tak jsem ve spíži sáhla pro domácí jahodovou marmeládu a pustila se do pečení....
Štítky:
domácí pekárna
,
Moučníky
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky
(
Atom
)