Dnes jsem si pro vás nachystala recept na klasiku české kuchyně. Ano, dnes jsem tu s receptem na houskové knedlíky. Ale nejsou to obyčejné houskové knedlíky, tyhle knedlíky jsou totiž nekynuté :). Houskové knedlíky u nás v kuchyni moc často nenajdete. Pokud to jen jde snažím se je nahrazovat jinými přílohami. Ale jsou prostě jídla, která si bez knedlíku nedokážu představit. Třeba taková svíčková s rýží, no nevím, nevím, jak by u nás obstála.
Recept na tyhle knedlíky mám už pěkně dlouho připravený k vyzkoušení. A právě teď nastala ta správná konstalace k jeho vyzkoušení. Na sporáku voní svíčková a tak je nejvyšší čas na přípravu knedlíků.
Jak jsem psala v úvodu tak tyhle knedlíky jsou nekynuté a jejich příprava nezabere příliš času.
Na přípravu domácích houskových nekynutých knedlíků potřebujeme (množství je na 2 šišky knedlíků)
500 g hrubé mouky
300 ml mléka
3 starší housky
1 vejce
1/2 prášku do pečiva
sůl
Housky pokrájíme na menší kostičky
Mouku prosyjeme do mísy, přimícháme prášek do pečiva, přidáme vejce, mléko, sůl a vše dobře promícháme
Přimícháme pokrájenou housku
A vypracujeme těsto, které necháme asi 10 minut odpočinout.
A tady je knedlík po vytažení z vody. K rozříznutí mi posloužila stará, dobrá režná nit.....
Tyhle knedlíky jsem vařila úplně poprvé a musím říct, že určitě ne naposledy.
A pokud chcete vyzkoušet i mé oblíbené vídeňské knedlíky, pak recept najdete ZDE
A co Vy a knedlíky, které vaříte nejčastěji? Máte nějaký knedlíkový fígl ?
Teeeeda Alis ten knedlík vypada šialene dobre a určite ho tiež vyskúšam pretože sa mi páči ta rýchlosť :-) bez kysnutia. Krásny víkendik prajem a dík za dobrý receptík.
OdpovědětVymazatAhoj Mery,moc díky!
VymazatAhoj Alis, tak tyhle knedlíky vařím od té doby, co vařit umím :-) Vařila je už moje babička a mám na ně úžasné vzpomínky. Nikdy jsem ani jiné nevařila. Jako rychlou alternativu jsem k nim přibrala knedlíky z mikrovlnky ale tyhle máme všichni nejraději. Jsou takové hutnější, kvalitně zasytí i naše žravé pubertální kobylky :-) Jsou opravdu moc dobré :-)
OdpovědětVymazatAhoj Máculko, moc díky!
VymazatRecept jako na zavolanou. Právě jsem vytáhla maso na poctivej hovězí guláš. Já dělám klasické kynuté (pookud je nekoupím :)) a máme moc rádi vídeňské. Dělám je ale zřídka. Preferujeme rýži a těstoviny.
OdpovědětVymazatAhoj Katy,moc Tě zdravím!
VymazatAhoj Ali, knedliky v Italii neni to prave orechove:-)) Za prvé tu nemaji hrubou mouku a ani housky nejsou jak by mely byt. Nicméne jsem je zkusila - smìchala jsem asi 3 druhy mouky a objevila neco jako veku - Cech by sice zaplakal,ale Italcata se k pravym ceskym knedlikum moc nedostanou a tak jim chutnaji i ty moje :-) Dokonce jsem jednou privezla kupovane a rekli,ze moje jsou lepsi !! Jako vzdy,zalezi na tom, jak je kdo zvykly...Casto je nedelam ale kdyz, tak taky s praskem. Tu svickovou bych si dala, obcas ji delam prave s knedlikem - kluci ji rikaji "omacka bìlà":-)
OdpovědětVymazatTiež ich pripravujem, sú úžasné!
OdpovědětVymazatNemohla jsem najít můj recept, děkuji za tento. Povedly se i na Zélandě. Jen místo hrubé mouky, která není dostupná, používám samolinu. Přítelovi moc moc chutnalo a to je hlavní:)
OdpovědětVymazat