Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Domácí houskové nekynuté knedlíky

Stránky

pátek 21. února 2014

Domácí houskové nekynuté knedlíky



Dnes jsem si pro vás nachystala recept na klasiku české kuchyně. Ano, dnes jsem tu s receptem na houskové knedlíky. Ale nejsou to obyčejné houskové knedlíky, tyhle knedlíky jsou totiž nekynuté :). Houskové knedlíky u nás v kuchyni moc často nenajdete. Pokud to jen jde snažím se je nahrazovat jinými přílohami. Ale jsou prostě jídla, která si bez knedlíku nedokážu představit. Třeba taková svíčková s rýží, no nevím, nevím, jak by u nás obstála.




Recept na tyhle knedlíky mám už pěkně dlouho připravený k vyzkoušení. A právě teď nastala ta správná konstalace k jeho vyzkoušení. Na sporáku voní svíčková a  tak je nejvyšší čas na přípravu knedlíků.
Jak jsem psala v úvodu tak tyhle knedlíky jsou nekynuté a jejich příprava nezabere příliš času.

Na přípravu domácích houskových nekynutých knedlíků potřebujeme (množství je na 2 šišky knedlíků)
500 g hrubé mouky
300 ml mléka
3 starší housky
1 vejce
1/2 prášku do pečiva
sůl



Housky pokrájíme na menší kostičky



Mouku prosyjeme do mísy, přimícháme prášek do pečiva, přidáme vejce, mléko, sůl a vše dobře promícháme


Přimícháme pokrájenou housku


A vypracujeme těsto, které necháme asi 10 minut odpočinout.



 Z těsta vypracujeme 2 knedlíky. Jde to poměrně dobře, těsto se nelepí....


Knedlíky vaříme ve vroucí vodě asi tak 30 minut. V polovině vaření  obracíme.

A tady je knedlík po vytažení z vody. K rozříznutí mi posloužila stará, dobrá režná nit.....



 Tak a je hotovo.....



 Tyhle knedlíky jsem vařila úplně poprvé a musím říct, že určitě ne naposledy. 



A pokud chcete vyzkoušet i mé oblíbené vídeňské knedlíky, pak recept najdete ZDE




A co Vy a knedlíky, které vaříte nejčastěji? Máte nějaký knedlíkový fígl ?







9 komentářů :

  1. Teeeeda Alis ten knedlík vypada šialene dobre a určite ho tiež vyskúšam pretože sa mi páči ta rýchlosť :-) bez kysnutia. Krásny víkendik prajem a dík za dobrý receptík.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Alis, tak tyhle knedlíky vařím od té doby, co vařit umím :-) Vařila je už moje babička a mám na ně úžasné vzpomínky. Nikdy jsem ani jiné nevařila. Jako rychlou alternativu jsem k nim přibrala knedlíky z mikrovlnky ale tyhle máme všichni nejraději. Jsou takové hutnější, kvalitně zasytí i naše žravé pubertální kobylky :-) Jsou opravdu moc dobré :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Recept jako na zavolanou. Právě jsem vytáhla maso na poctivej hovězí guláš. Já dělám klasické kynuté (pookud je nekoupím :)) a máme moc rádi vídeňské. Dělám je ale zřídka. Preferujeme rýži a těstoviny.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Ali, knedliky v Italii neni to prave orechove:-)) Za prvé tu nemaji hrubou mouku a ani housky nejsou jak by mely byt. Nicméne jsem je zkusila - smìchala jsem asi 3 druhy mouky a objevila neco jako veku - Cech by sice zaplakal,ale Italcata se k pravym ceskym knedlikum moc nedostanou a tak jim chutnaji i ty moje :-) Dokonce jsem jednou privezla kupovane a rekli,ze moje jsou lepsi !! Jako vzdy,zalezi na tom, jak je kdo zvykly...Casto je nedelam ale kdyz, tak taky s praskem. Tu svickovou bych si dala, obcas ji delam prave s knedlikem - kluci ji rikaji "omacka bìlà":-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tiež ich pripravujem, sú úžasné!

    OdpovědětVymazat
  6. Nemohla jsem najít můj recept, děkuji za tento. Povedly se i na Zélandě. Jen místo hrubé mouky, která není dostupná, používám samolinu. Přítelovi moc moc chutnalo a to je hlavní:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...