Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Šlejšky

Stránky

středa 2. ledna 2013

Šlejšky


Bramborové šišky s mákem - šlejšky

Dnes přináším recept na úplně obyčejné jídlo, které určitě všichni znáte. Hned na začátku musím přiznat, že šlejšky nepatří zrovna k mým nejoblíbenějším pokrmům. Ale moji jedlíci si je vyžádali.. a tak jsem splnila jejich velké přání a do šišek se pustila.




Na přípravě šišek není vůbec nis složitého. Jsou udělány z obyčejného bramborového těsta a pokud si brambory na těsto uvaříte den dopředu, potom jejich výroba nezabere příliš času. Nejvíce času zabere sešroubování mašinky na mletí máku a jeho umletí ( tedy pokud si nekoupíte už mák namletýUsmívající se).

Na přípravu bramborového těsta budeme potřebovat:
600 g oloupanýyh a na jemném struhadle nastrouhaných brambor (vařené den dopředu)
200 g hrubé mouky (dávám část hrubé mouky a část krupičky)
1 celé vejce
sůl
na posypání : mletý mák a cukr

Z nastrouhaných brambor, mouky, krupice a vajíčka si připravíme těsto. Z těsta vytvoříme váleček z kterého nakrájíme menší kousky. Z kousků vytvarujeme šišky, které vkládáme do osolené, vařící vody. Ve vařící vodě vaříme asi tak 4 -5 minut (pozor, aby se nám šišky nerozvařily !)
Vyjmeme z vařící vody, přendáme na talíř, posypeme mletým mákem smíchaným s cukrem, omastíme máslem a máme hotovo!


Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...