Dnes jsem pro vás z archivu připravila recept na vajíčkovou tlačenku. Brzy budou velikonoce a tak se malý archivní typ určitě hodí!
Pokud budete mít (čistě náhodou) přebytek velikonočních vajíček,
potom vajíčková tlačenka, je dobrým typem na to, jak je zužitkovat.
A tady je recept:
6 natvrdo vařených vajec, 1 celá Moravanka pokrájená na kousky,
200 g měkkého salámu (já dávám junior),
250 g majolky, 3/4 kostky masoxu a 20 g želatiny.
Nálev z Moravanky slijeme a doplníme do 3 dl vodou. Nálev rozdělíme na polovinu a
v polovině uvaříme 3/4 kostky masoxu (nelekejte se, je to dost silný vývar).
Vařený vývar stáhneme z plotýnky a přisypeme do něho želatinu,
kterou za stálého míchání necháme rozpustit.
Přilijeme druhou polovinu tekutiny.
Z pokrájené Moravanky, pokrájeného salámu, z vajíček pokrájených na kostičky a
majolky umícháme salát.
Do takto vzniklého salátu pomalu nalijeme nálev se želatinou
( v téhle fázi to vše vypadá hodně řídké).
majolky umícháme salát.
Do takto vzniklého salátu pomalu nalijeme nálev se želatinou
( v téhle fázi to vše vypadá hodně řídké).
Dobře promícháme a nalijeme do připravených formiček
. Dáme do ledničky zatuhnout!! A je to
. Dáme do ledničky zatuhnout!! A je to
Ještě jedna malá technická poznámka - nevím, jaké máte zkušenosti s Moravankou Vy,
ale poslední dobou je díky feferonce, která ve skleničce se zeleninou je, nálev
hodně "pálivý".
Takže při nákupu hledejte Moravku, která není v pikantním nálevu!
ale poslední dobou je díky feferonce, která ve skleničce se zeleninou je, nálev
hodně "pálivý".
Takže při nákupu hledejte Moravku, která není v pikantním nálevu!
Dobrou chuť!!
Doporučuji vyzkoušet i recept na výrobu domácího šunkového aspiku!
A příště vás čeká malé předvelikonoční překvapení :)....startujeme už o víkendu!
Jedlíka najdete nově také na Facebooku!
Místo Moravanky lze použít Hradišťanku, ta není pikantní. :-)
OdpovědětVymazat