Tak a je to tady. S nadcházejícím víkendem jsem se i já pustila do vánočního pečení. Zatím začínám klasikou jako jsou rohlíčky a linecké, no určitě ještě několik druhů přibude. Ale nebudu to letos moc přehánět... Ale co určitě nebude chybět jsou bílkové pusinky. Tahle první várka už pomalu mizí.... a tak si určitě dám ještě jedno opáčko....
A tady je recept na bílkové pusinky tak, jak je dělám já....
Na pusinky potřebujeme:
175 g jemného krupicového cukru
3 bílky
špetka soli
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh
Teprve pak po lžících přidáváme do sněhu cukr a postupně zašleháváme.....
Každou dávku cukru důkladně zašleháváme, aby hmota byla tuhá a lesklá
Pomocí sáčku a řezané špičky nanášíme hmotu na plech vyložený pečícím papírem....
Tak a máme hotovo......
A ještě jeden malý typ na to, jak využít zbylé bílky....zkuste rychlé kokosky...recept najdete ZDE
A co VY ? Co děláte se zbylými bílky?
Taky pusinky :-)
OdpovědětVymazatAhoj Marti, díky!
VymazatVrazím je do mražáku:) V průběhu roku spotřebuju k pečení nebo je přidám k rozšlehaným vajíčkům na obalování. Teď před Vánocema na pusinky.
OdpovědětVymazatAhoj Tuttobene, díky za typ !
Vymazaturčitě je vyzkouším--bílkú při pečení cukroví bývá dost :o) Martina
OdpovědětVymazatAhoj Marti,moc Tě zdravím!
VymazatLíbí se mi jako dárek ve skleničce! :-)
OdpovědětVymazatAhoj Intuice,moc díky!
VymazatMilá Alenko, hlavně musím nejdříve poděkovat za nádherné překvapení, co mi přišlo poštou - takové nádherné věcičky!!! Udělala jsi mi velkou radost! Moc děkuji, je mi ctí být mezi Tvými blogo-přáteli!!.....Recept na pusinky je skvělý, zrovna mám už v lednici 4 bílky, které zbyly z jiných těst :-D, a tohle cukroví je prostě klasika, která nesmí chybět. Skvělý nápad jako jedlý dárek. Krásný den Alis!!!
OdpovědětVymazatAhoj eM, jsem moc ráda, že jsem Tě překvapila :) Ty jsi mi udělala velikonoční radost,tak teď na oplátku já vánoční :)
VymazatMiluji ty tvoje super recepty! Zaujal mne hlavně ten na kokosky, rychlý a určitě výborný a kokosky rádi všichni! Díky, jinak já osobně nevyhazuji žádný bílek, vždy ho někam přidám, ne-li do pečení, do jídla určitě. Krásný předvánoční čas přeji!
OdpovědětVymazatAhoj Ježurko,moc díky!
Vymazat