Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Knižní okénko

Stránky

pondělí 3. března 2014

Knižní okénko


Už pěkně  dlouho jsem tu nebyla s knižním okénkem. A tak se to dnes pokusím napravit. Dnes bych vám tu ráda představila novinku v kuchařských knihách, kterou je Správná kuchařka s fantaziíí od autorky Pavlíny Kinclové.





Kuchařku vydalo v letošním roce nakladatelství Ikar. Podtitulem Správné kuchařky s fantazií je: 20 surovin, které vás inspirují v kuchyni. V kuchařce je vybráno dvacet surovin, z kterých autorka sestavila poměrně bohatou paletu receptů. 


Troufnu si napsat, že všechny vybrané suroviny jsou u nás na trhu běžně dostupné, ba co víc, spoustu z nich si můžeme i sami na zahrádce vypěstovat. V kuchařce tak např.  najdeme recepty na pokrmy z brambor, cukety, česneku, dýně, fazolí, hub, jablek, květáku, rajčat, mrkve, špenátu, zelí, švestek ..... Recepty jsou v kuchařce řazeny abecedně podle jednotlivých surovin. Většina receptů je doplněna velmi pěknými barevnými fotografiemi hotových pokrmů.


A tady je  moje hodnocení kuchařky:
velice oceňuji dostupnost většiny surovin uvedených v receptu. Při přípravě jednotlivých pokrmů  tak člověk nemusí oběhat polovinu města, aby potřebné suroviny sehnal. Většina surovin se opravdu najde v každé domácnosti, na každé zahrádce.... Recepty jsou psány srozumitelně a nejsou náročné na přípravu.
Některé z receptů brzy vyzkouším a o výsledek se samozřejmě podělím s vámi.



Pokud vás Kuchařka s fantazií zaujala, potom doporučuji navštívit internetové knihkupectví  Martinus.cz, kde kromě této kuchařky najdete i další zajímavé knižní tituly.

Správná kuchařka s fantaziíí - Pavlína Kinclová, vydala Euromedia Group, k.s. - Ikar, ISBN 978-80-249-2372-7 (1. vydání, 2014)
Recenzní výtisk  poskytlo knihkupectví Martinus.cz




14 komentářů :

  1. Kucharky, to je moje nejoblibenejsi cetba:-) Nekdo si libuje v detektivkach , ja kupuju kucharky nebo casopisy s timto nametem. Musim se brzdit, uz jich mam doma moc a pak se stejne vari osvedcena jidla. Ale kdyz je dobre napsana, jednoducha, tak to asi neodolam. Da se koupit i v obchode, nebo jen pres internet?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Růženko,moc Tě zdravím! Myslím, že se dá koupit i přes internet a pokud by jsi ji chtěla, tak mi napiš!!!!!

      Vymazat
  2. Tak to je prima, že konečně někdo vaří jen z našich dostupných a obyčejných surovin. Vždycky mě štve, když v pořadech o vaření vybírají suroviny exotické, běžně nedostupné a ještě přitom drahé. Už se těším, co nám připravíš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani, také jsem byla moc rád,a že jsou tma suroviny, které mám doma k dispozici :)

      Vymazat
  3. Ahoj Ali, tuhle kuchařku si koupila moje nevěsta a vaří podle ni a je spokojená!!!!!!!!! Tak , že ji všem můžu doporučit!!!!!!!!Já osobně mám doma asi 20 kuchařek na všechno možné!!!!!!!!Ale abych pravdu řekla tak jsem z nich vařila tak asi 15 pokrmů, hlavně peču z kuchařek o pečení cukroví a zákusky!!!!!!!Ali, měj se krásně a zase přijdu juknout , já Tě sleduji i na Facebooku!!!!!!!! Alena

    OdpovědětVymazat
  4. Alis ta kuchařka vypadá opravdu zajímavě.Děkuju za tip ♥♥ Martina

    OdpovědětVymazat
  5. Alis ahoj! :-)
    Hmmm, ta kniha vypadá dobře a je i za velice dobrou cenu! :-)
    Moc se mi líbí, jak píšeš, že tam jsou i fotografie hotového pokrmu a že suroviny jsou dostupné! :-)
    Kdo ví, třeba si jí také pořídíme. Ale jsem moc zvědavá na tvé poznatky z vaření podle této kuchařky. :-) Stejně nejraději vaříme podle ověřených receptů a zde u tebe nacházíme mnoho inspirací a mooooc nám to chutná! :-)

    Alis měj se krásně a ahoooooooooooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ráda pročítám kuchařky! Dík za nový tip! :-)

    OdpovědětVymazat
  7. No, já bych také v první řadě ocenila dostupnost surovin. Kolikrát to, co čtu, že mám mít k vaření určitého pokrmu mi zní jako sprosté slovo, fakt. Ale já a kuchařky? To moc nejde dohromady. Mám tady dvě, kterým je už skoro 50 let a do jiných nekoukám. Asi jsem líná něco nového zkoušet. Až to pak někdo třeba vyzkouší, to je jiná. Kdyby někdo měl zájem o mé kuchařky, klidně se jich ráda zbavím. Škoda, že nejsi blíž.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...