Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Houbové rizoto

Stránky

čtvrtek 21. srpna 2014

Houbové rizoto


Tak se zdá, že houbová sezona dorazil i k nám do Jedlíkova. A tak jsme si z lesa přinesli první letošní úrodu. Byla to taková houbová směs, babky, hřiby, suchohřiby...prostě akorát do houbového rizota...




Na houbové rizoto potřebujeme:
houby, pokrájené a povařené 
vařenou rýži
1 cibuli
2 vejce
sůl, petrželku
parmezán na posypání


Oproti mým obvyklým oblíbeným krémovým rizotům, dělám toto rizoto z klasicky vařené rýže. Takže nejprve dáme vařit rýži. Houby pokrájíme na kousky a povaříme. Během vaření z hub sbíráme pěnu. Uvařené houby zcedíme.
A nyní nastává čas na přípravu cibulky: cibulku pokrájím na kousky a na tuku osmažíme. Na osmaženou cibulku  dáme zcezené houby a necháme chvilku podusit.


A mezi tím se nám uvařila rýže. Do uvařené rýže vmícháme pokrájenou petrželku a  2 syrová rozšlehaná vajíčka. V horké rýži vajíčka vytvoří úžasnou krémovou konzistenci!!!  Tenhle trik s vajíčkem jsem okoukala ZDE na blogu mé blogové kamarádky Růženky :)
A nyní už stačí jen do připravené rýže  vmíchat podušené houby...


... dobře promíchat



a máme hotovo......




Z hub můžete připravit také úžasný houbový koláč..recept najdete ZDE



a mám tu ještě recept na houbový chlebíček...recept najdete ZDE


A pokud by jste chtěli  houby zavařovat, tak tu je recept na houbový uncle bens...recept najdete ZDE



A co VY a houbová sezona?

5 komentářů :

  1. Ahojky Alis, děkuji za inspiraci, první várku hub mám v mrazáku, zásoby na zimu si dělám vždy když nějaké houby najdeme :-). Milujeme hustou bramboračku s houbami, taky dělám směs na topinky, ale ta dlouho nevydrží, sní se vždycky hned. Pa Hana

    OdpovědětVymazat
  2. Jeeeminenku Alis krásne hubky ste si doniesli domov... U nas idu huby na dračku . Dik za inšpiraciu.

    OdpovědětVymazat
  3. Už jsem to psala, nic se nezměnilo. Houby mám ráda, ale žádné nemám. Manžel na chození po lese není, teď už vůbec ne, bojí se klíšťat, ale také hub. Škoda.

    OdpovědětVymazat
  4. No já jsem krapet paranoidní, co se hub týče .... jsem schopná stát hodinu nad hřibem a přemýšlet, jestli to náhodou není maskovaná muchomůrka:-))) Takže u mě vyhrávají žampiony ze supermarketu:-))

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Alenko, jsem rada, ze jsem te inspirovala :-)) Houbove rizoto delam po cely rok, i ze susenych hub - prevazne Made in Czech!! Vzdycky kdyz tam jedu, mam uz pripravenou zasobu...a vydrzi mi cely rok. Letos pry byl nadmerne uspesny, tak uz se tesim!!

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...