Dnes jsem pro vás nechystala další rizotový recept. Do rizota se dá využít spousta surovin a tak se při jeho přípravě opravdu meze nekladou. Já jsem tentokrát měla doma čerstvé žampiony a tak vzniklo toto krémové žampionové rizoto.
rizoto se žampiony |
Na krémové rizoto se žampiony budeme potřebovat:
rýži na rizoto (speciální rýže přímo na rizoto dá se sehnat i u nás, většinou bývá v regálech blízko obyčejné rýže)
cibulku
olej, máslo
asi tak 3/4 l zeleninového vývaru
2 vejce
2 lžíce strouhaného parmezánu
žampiony pokrájené na plátky
žampiony pokrájené na plátky
sůl, pepř a petrželka
A nyní se můžeme pustit do přípravy......
V hrnci rozpustíme máslo a olivový olej, přidáme pokrájenou cibulku, kterou necháme zpěnit....
Přisypeme rýži, promícháme a přilijeme naběračku horkého zeleninového vývaru. Za občasného míchání hlídáme, až se vývar vyvaří. .... a pokračujeme v podlévání rýže dál....podléváme a promícháváme...tak dlouho dokud rýže není měkká...a mezi vařením rýže a doléváním vývaru si můžeme připravit žampiony.
Žampiony oloupeme, pokrájíme na plátky a na másle je podusíme. Můžeme je jemně osolit.
Rýži máme uvařenou a nyní do uvařené rýže nalijeme rozmíchaná vajíčka s parmezánem....dobře promícháme ,
Žampiony oloupeme, pokrájíme na plátky a na másle je podusíme. Můžeme je jemně osolit.
Rýži máme uvařenou a nyní do uvařené rýže nalijeme rozmíchaná vajíčka s parmezánem....dobře promícháme ,
Přidáme podušené žampiony, pokrájenou petrželku a opět vše promícháme.
a máme hotovo...
Recepty na další rizotové variace najdete ZDE.
Alis, tu rýži s těmi vajíčky už nevaříme. Nemám k syrovým vajíčkům moc důvěry. Jinak žampiony mám moc ráda.
OdpovědětVymazatMé oblíbené rizoto se žampiony, skvělý recept :)
OdpovědětVymazatRizoto se u nás může ve velkém, ale vajíčka do něj ne.-)
OdpovědětVymazat