Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Krémové rizoto se žampiony

Stránky

středa 15. dubna 2015

Krémové rizoto se žampiony


Dnes jsem pro vás nechystala další rizotový recept. Do rizota se dá využít spousta surovin a tak se při jeho přípravě opravdu meze nekladou. Já jsem tentokrát měla doma čerstvé žampiony a tak vzniklo toto krémové žampionové rizoto. 



rizoto se žampiony




Na krémové rizoto se žampiony budeme potřebovat:




rýži na rizoto (speciální rýže přímo na rizoto dá se sehnat i u nás, většinou bývá v regálech blízko obyčejné rýže)
cibulku
olej, máslo
asi tak 3/4 l zeleninového vývaru
2 vejce
2 lžíce strouhaného parmezánu
žampiony pokrájené na plátky
sůl, pepř a petrželka

A nyní se můžeme pustit do přípravy......

V hrnci rozpustíme máslo a olivový olej, přidáme pokrájenou cibulku, kterou necháme zpěnit....


Přisypeme rýži, promícháme a přilijeme naběračku horkého zeleninového vývaru. Za občasného míchání hlídáme, až se vývar vyvaří. .... a pokračujeme v podlévání rýže dál....podléváme a promícháváme...tak dlouho dokud rýže není měkká...a mezi vařením rýže a doléváním vývaru si můžeme připravit žampiony. 



Žampiony oloupeme, pokrájíme na plátky a na másle je podusíme. Můžeme je jemně osolit.


Rýži máme uvařenou a nyní do uvařené rýže nalijeme rozmíchaná vajíčka s parmezánem....dobře promícháme ,



Přidáme podušené žampiony, pokrájenou petrželku a opět vše promícháme.


  a máme hotovo...



Recepty na další rizotové variace najdete ZDE.


3 komentáře :

  1. Alis, tu rýži s těmi vajíčky už nevaříme. Nemám k syrovým vajíčkům moc důvěry. Jinak žampiony mám moc ráda.

    OdpovědětVymazat
  2. Mé oblíbené rizoto se žampiony, skvělý recept :)

    OdpovědětVymazat
  3. Rizoto se u nás může ve velkém, ale vajíčka do něj ne.-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...