Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Rýžové těstoviny s pestem z mědvědího česneku a kuřecími kousky

Stránky

pondělí 6. června 2016

Rýžové těstoviny s pestem z mědvědího česneku a kuřecími kousky



Dnes tu mám pro vás nachystaný recept na rychlou večeři. A také vám tu chci představit jednu z novinek, kterou jsem měla možnost vyzkoušet. Musím přiznat, že rýžové těstoviny jsem doposud neznala a tak jsem byla velmi zvědavá na to, jak se s nimi bude pracovat. 







Hned na začátku vám chci rýžové těstoviny trochu představit.  Měla jsem možnost vyzkoušet rýžové těstoviny risolino, které jsou vyrobeny z  mleté dlouhozrnné rýže, přírodního topiakového škrobu a soli. Vyrábějí se v prakticky ve stejných tvarech jako klasické těstoviny.
Rýžové těstoviny se vaří (stejně jako klasické těstoviny) v osolené vroucí vodě. Na návodu je uvedeno  na 100 g těstovin  1 litr vody.  Do vody se přidává ještě lžička rostlinného oleje. Doba vaření je uvedena cca 8-12 minut. Já osobně jsem vařila balíček těstovin (300g) cca 15 minut a ještě by snesly trošku delší vaření. Chuťově jsem byla rýžovými těstovinami velmi příjemně překvapená. nerozvařily se a hlavně se nelepí!! 


 
a teď zpátky k receptu:

na rýžové těstoviny s pestem z medvědího česneku a kuřecími kousky potřebujeme

1 balení rýžových těstovin (300 g)
3 lžíce pesta z medvědího čeneku
300 g kuřecích prsou 
sůl, pepř, koření na kuře




Rýžové těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Mezi tím, co se těstoviny vaří, si připravíme kuřecí kousky - kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a přidáme lžičku oblíbeného koření na kuře. Kousky promícháme a opečeme na oleji. 

Uvařené těstoviny přecedíme a smícháme s pestem z medvědího česneku. Recept najdete ZDE.





A máme hotovo ....můžeme podávat!








4 komentáře :

  1. Dobrý den,ráda bych vyzkoušela,ale kde kupujete rýž.těstoviny?babcaEva:)

    OdpovědětVymazat
  2. To je úžasný, jak jsou ty těstoviny zelený :) úplně bych se snad zakousla i do obrazovky :D

    OdpovědětVymazat
  3. Alenko, přiznám se že rýžové těstoviny jsem ještě nezkusila a neznám ani medvědí česnek, i když o něm často čtu. Tady buď neroste nebo se nepoužívá nebo je znám pod jiným jménem. Ale zato bazalkové pesto používám často a ráda :-))

    OdpovědětVymazat
  4. Alis, já kupuji rýžové nudle, dělám je se zeleninou a taky kuřecím masem a moc nám to chutná. Rýžové těstoviny musí být taky super. Musím se po nich podívat.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...