Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Sporákové rozjímání

Stránky

pondělí 29. července 2013

Sporákové rozjímání



Dnešní článek je takovým malým posledním rozloučením.....ne nebojte se, nekončím, neodcházím....ale loučím se tu s mým starým, dobrým sporákem....Myslím si, že tenhle pomocník si zaslouží  malý vzpomínkový článek :) 




Téměř patnáct let mi tenhle pomocník sloužil v mé kuchyni...... a sloužil opravdu dobře. Až vloni na podzim ho začaly přepadat různé nemoci.....špatné těsnění, nepečící spirála... prostě chudák pomalu, ale jistě dosluhoval. Musím přiznat, že jsem ho nijak nešetřila a opravdu hodně využívala....v jiné domácnosti, kde se peče pomálu, by vydržel určitě ještě spoustu let :)



A tak s nadcházejícím létem a a nadcházející rekonstrukcí našeho stoletého "obydlí" došlo i na výměnu sporáku. Naše stoletá "stařenka"  se dočkala nové rovné podlahy v kuchyni...a já nového sporáku a pečící trouby :)


Vybrali  jsme opět stejnou značku sporáku a trouby, jakou jsme měli před tím. Nebyl důvod to měnit. U trouby jsem mimo jiné měla požadavky, aby měla rozsah teploty vyšší než 250 stupňů, byla kombinovaná s parou .... V této kategorii nabídka nebyla zas tak velká. Ale vybrali jsme.....


 


Když byla rekonstrukce dokončena, konečně nastal den "D" a můj velký jedlík sporák s troubou nainstaloval, vložil všechny rošty....a ejhle....  
Pozorně se koukněte na fotku....hlavně na středový rošt....podotýkám, že podlaha je úplně nová a je konečně rovná :)


Vidíte, jak pravá část roštu je výše než ta levá...... možná na fotce to tak nevypadá, ale v reálu byl rozdíl skoro jeden centimetr. No upéct kuře na křivém roštu by snad šlo..... ale představa, že budu péct piškot a nebo roládu a těsto bude na jedné straně o centimetr vyšší... no to snad ani ve zlém snu :(
Sporák opravdu nepatřil do kategorie nejlevnějších za akční cenu a tak jsem takovýhle bonus nečekala. 
A tak jsme troubu opět odinstalovali, naložili  a jeli reklamovat ...... Reklamace byla samozřejmě hned uznána a troubu nám v obchodě vyměnili za "novou". 
A tak nás opět čekala cesta, instalování a oddechnutí...druhý pokus......tentokrát vše na svém místě....




Představte si, že "naše trouba" nebyl na světě jedinou, která měl na křivo rošty. A když jsem slyšela to číslo, kolik jich  vypustili do světa, tak by to možná stálo za založení fan clubu křivých roštů :) 
A tak si říkám, jak asi v té továrně, kde ji vyráběli funguje výstupní kontrola? Někdo zřejmě chybně nastavil šablonu pro vyvrtání dírek, někdo do těch dírek našrouboval rošty a  někdo to asi měl před expedicí zkontrolovat.... 




Tak a dneska už je to skoro měsíc, sporák i troubu opět řádně testuju, zkouším všechny funkce....a zatím jsem nad míru spokojená... tak doufám, že ten nový sporák a trouba budou sloužit tak dobře jako jeijich předchůdce. 











22 komentářů :

  1. To by mne nenapadlo, že nová trouba může mít křivý rošt! Přeji hodně krásného pečení! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ach jo :) To je otrava se zmetky. Zvládli jste to s úsměvem? U nás by "ku...y" lítaly vzduchem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Katy, nejdřív jsem nevěřila svým očím, jestli mám vidiny, či co... a pak to byla rychlá akce..odpojit...odvést..zapojit...upéct :)

      Vymazat
  3. Hlavně, že vše dobře dopadlo a máte nový, bezchybný sporák. Přeji hodně chutného vaření a pečení! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Nechápu, jak můžou pustit větší počet vadných kusů do prodeje. Každopádně doufám, že bude sloužit :) vypadá moc hezky. Už aby u nás taky začala rekonstrukce kuchyně :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Martine, taky jsem tomu nevěřila. Díky a třeba už se taky brzy dočkáš :)

      Vymazat
  5. Teda Alis gratuluji Ti k nové kuchyni i sporáku, já se obávám, že i ta moje stařenka pomalu dosluhuje. Ale nikdy by mě nenapadlo, že si můžu koupit sporák s křivým roštem - každopádně díky za upozornění. To muselo být opravdu hodně nemilé zjištění, když po všech těch pracech se člověk chce pokochat výsledkem asi bych byla v obchodě hodně zlá. Každopádně se těším na Tvé výborné kulinářské dobroty z Tvého nového sporáku i trouby :-). Měj se moc krásně!!!! - já teď v tomhle horku ani nejsem schopna vařit...:-)













    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marci, taky jsem si myslela, že se to nemůže stát. Naštěstí nám to hned vyměnili za novou a zatím šlape :)

      Vymazat
  6. Zajímavé zjištění..ale zvládli jste to perfektně.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to bych nečekala, že je možná taková vada :-( Ale hlavně, že jsi teď spokojená. My měnili před pár lety plynový sporák za elektrický a je to docela rozdíl a hlavně si vše mohu nastavit, to dřív nešlo:-) Tak přeji hodně skvělých jídel v nové toubě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Dani, také jsem doma dřív měli plynový a když jsem poprvé vařila tom "starém" elektrickém,tak mi to přišlo jako zázrak a ten nový ten je zase o třídu lepší...prostě technika jde dopředu :)

      Vymazat
  8. Ahoj Ali, ten starý sporák na fotce vypadá jako bys ho právě koupila, je krásný a na to , žes ho měla 15 let ani navypadá!!!!!!!!! Ale snad s tím novým už teď budeš spokojená a budeš zase péct samé lahůdky!!!!!!!Já jsem loni taky dávala novou kuchyň a troubu , už jsem ji chtěla mít trochu výš než u země, to víš mám ty záda už dodělané a taky jsem byla reklamovat , ne sice rošt , ale topné těleso si dělalo co chtělo!!!!!!!!!!Taky mi to hned vyměnili a teď už je všechno v pořádku!!!!!!!!Tak Ti přejí aby si taky byla spokojená a milovala tu novou troubu jako tu starou!!!!!!!! Přejí ti krásný den bez veder a pařáků!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Alí, moc Tě zdravím. No vzhledově na svůj věk nevypadal, ale funkčně už prostě dosloužil :) Já bych tu troubu také brala trochu vejš, ale bohužel to dipozičně nešlo.

      Vymazat
  9. Mne by to tedy také nenapadlo, co všechno se musí kontrolovat až doma, že? Tak doufám, že teď už bude vše OK a zase nás budeš seznamovat se svými novými dobrůtkami!

    OdpovědětVymazat
  10. O tom sporaku jako bych uz nekde slysela - nebo se mi to zdalo??:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Růženko, moc Tě zdravím! Nezdálo :) :) a tady to je i zdokumentované :)

      Vymazat
  11. Alis,tak po všech peripetiích je trouba na svém místě a vypadá to,že rošt je rovný.Tak můžou vznikat nové dobrůtky.Ať ti slouží ke spokojenosti a ať vám chutná!!!

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...