Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Kuchařka pro úplné začátečníky

Stránky

pondělí 18. srpna 2014

Kuchařka pro úplné začátečníky


Už dlouho jsem jsem neměla příspěvek do malého knižního okénka..... a tak se to dnes pokusím napravit. Ráda bych vám tu představila novou kuchařku, která právě vyšla v  nakladatelství Fragment. A tou kuchařkou je Kuchařka pro úplné začátečníky  jejíž autorkou je Helena Klečková.






Jak název kuchařky napovídá, tak kuchařka je určena pro úplné začátečníky. 
V kuchařce  jsou recepty na polévky, přípravu vepřového, hovězího, kuřecího a mletého masa. Dále jsou zde recepty na přípravu ryb,bezmasých a zeleninových pokrmů, přílohy saláty a sladké pokrmy.


Jednotlivé recepty jsou srozumitelně popsány tak, aby jim porozuměl i opravdový kuchařský začátečník. Postup přípravy pokrmů je doplněn obrázky.
V knize jsou popsány  recepty na typická jídla českých kuchyní jako je např. bramboračka, hovězí guláš, bramborák, knedlíky  či palačinky. 
Množství surovin uváděných v receptech je množství pro jednu osobu. Dále je u jednotlivých receptů uvedena i doba přípravy.




A moje hodnocení: recepty jsou psány srozumitelně, včetně drobných typů a rad.   Doprovodné ilustrace přispívají k ještě lepšímu pochopení celého postupu vaření.  Kuchařka je vázána v kroužkové vazbě, což velmi oceňuji, snadno se s knihou manipuluje, je skladná a listy nikde neodstávají. Myslím, že podle těchto receptů i úplný začátečník zvládne uvařit českou klasiku bez  problémů. 
Jediné co mi v kuchařce chybí jsou fotografie "hotových" pokrmů.
 Myslím, že by celou kuchařku ještě více oživily.

Kuchařku doporučuji všem s vařením začínajícím jedlíkům!


Kuchařka pro (úplné) začátečníky, Helena Klečková, vydalo nakladatelství FRAGMENT s.r.o., , ISBN 978-80-253-2190-4, 1. vydání, 2014
Recenzní výtisk poskytlo nakladatelství FRAGMENT






6 komentářů :

  1. Knížka se mi moc líbí, ale nepotřebuji ji. Škoda. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den. Mohli by ste mi prosím knížku prodat?

      Vymazat
  2. Kucharky se mi libi, hlavne jednoduche. Neco takoveho bych potrebovala pro synka,ale v italstine :-) Musim se poohlednout, je to dobry napad. Fotky by urcite prospely ! Jinak ja kupuji kucharky misto romanu - jak rika muj manzel :-)) Zdravim!!

    OdpovědětVymazat
  3. Knížka vypadá dobře, pro začátečníky bude asi skvělá, ale kuchařku dělá kuchařkou , alespoň ty novodobé, pohled na hotové jídlo. Co se dá dělat. Alis, díky za tip.

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem měla ze začátku kuchařku, dokonce jednu i slovensky, kterou ještě mám. Mně vždy pomohly, tak ať se daří i této!

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji všem za návštěvu a za milé komentáře!

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...