Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření

Stránky

pondělí 11. března 2013

Pozvánka na návštěvu

Dnes je jeden z mála dnů, kdy nevařím :). Dnes si vás totiž dovolím pozvat na návštěvu do jiné (než mojí) kuchyně! 
Ráda bych vás pozvala na návštěvu zajímavých stránek s recepty české, evropské a světové kuchyně, stránek pro všechny lidi s láskou k vaření.... a těmi stránkami jsou TradicniRecepty.cz. 

TradicniRecepty.cz

Nadšencům a milovníkům dobrého jídla se na těchto stránkách podařilo dát dohromady velkou "rodinu"  příznivců dobrého jídla a vytvořit tak velkou zásobárnu receptů. Musím přiznat, že už jsem si zde vyhlédla několik receptů, které otestuji na svých jedlících! Věřím, že zde najdete inspiraci i vy!
Na stránkách je vidět, že jsou dělány s radostí a nadšením pro vaření!
Kromě spousty inspirace na vaření a pečení na stránkách najdete i gastronomický magazín s poněkud netradičním názvem Fidel Gastro. Byla jsem velice potěšena, že právě na těchto stránkách a v tomto magazínu dostal prostor také Jedlík.....pokud vás zajímá, jak návštěva dopadla....tak přijměte malé pozvání Pozvánka je ZDE!


sobota 9. března 2013

Jedlíkova jarní soutěž


Od té doby, co se Jedlík přestěhoval na novou adresu jsme tu ještě neměli žádnou soutěž!
A tak jsem se s blížícím se jarem a nadcházejícími velikonocemi  rozhodla pro vás uspořádat 
malou jarní soutěž 


A protože jsme na "Jedlíkovi" bude se i tentokrát soutěž týkat vaření! 

středa 6. března 2013

Domácí gulášová polévka

Dnešní recept je většině z vás určitě dobře známý. Gulášová polévka, buřt guláš, bramborový guláš....to je klasika rychlého vaření. Gulášovku dělávám většinou tehdy, když potřebuji opravdu hodně rychlou večeři a nebo polévku k nějakému sladkému pokrmu.

gulášovka
domácí gulášová polévka



neděle 3. března 2013

Domácí sýr Lučina


A je tu další z řady mých kuchyňských experimentů. Za tento recept opět vděčím paní Nadě, která mi tuto inspiraci zaslala.
Po domácích škvarcích z mikrovlnky přišla na řadu domácí Lučina!
Nejsem odborník na technologii výroby mlékárenských produktů a tak jednoduchost, která z receptu vyplývala, ve mě příliš důvěry nevzbuzovala. Vyrobit Lučinu v domácích podmínkách, bez přidání všelijakých konzervantů, emulgátorů ? Ale znáte mě..musela jsem se do toho pustit a přesvědčit se, zda to funguje.

domácí Lučina


čtvrtek 28. února 2013

Masové závitky s kyselým zelím


A jsem tu opět se svým tradičním typem na víkendové vaření. Tentokrát jsem pro vás nachystala recept na trochu vydatnější oběd v podobě masových závitků. Masové závitky lze dělat na mnoho způsobů a záleží jen a jen na vás, čím je naplníte. Já jsem zvolila náplň z kyselého zelí a anglické slaniny.


masové závitky
masové závitky 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...