Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření

Stránky

sobota 19. září 2015

Švestková nutela


Švestková nutela

Dalším nápadem jak zužitkovat přebytek švestek je výroba domácí švestkové nutely. S klasickou oříškovou nutelou, kterou koupíme v obchodě nemá (kromě názvu) nic společného....Švestkovou nutelu oceníme hlavně při zimním pečení jako úžasnou náplň do pečiva.



Výroba není nijak složitá.
Potřebujeme:
1 kg vypeckovaných švestek
400 g cukru
100 g kakaa
1 kakaový pudink
rum



Vypeckované švestky rozvaříme. Při rozváření nepodléváme vodou - švestky nám pustí dost vody. Rozvařené švestky ponorným mixerem rozmixujeme. Do rozmixované hmoty přidáme cukr a necháme chvilku provařit. Potom přidáme kakao a pudink. Vše dobře promícháme a provaříme. Nakonec přidáme rum.
Naplníme do skleniček, které otáčíme dnem vzhůru.
A máme hotovo!!

Vyzkoušejte i další švestkové recepty!

středa 16. září 2015

Kandovaná dýně


A máme tu dýňovou sezonu. Dýně nejrůznějších druhů, tvarů a velikostí dnes pořídíte téměř na každém trhu. Kromě dýňové klasiky, jako je dýňová polévka a pečená dýně, jsem letos vyzkoušela i dýni kandovanou.  Kandování dýně je sice trochu časově náročnějším,ale výsledek byl pro mě milým překvapením




čtvrtek 10. září 2015

Rajčata plněná masovo- rýžovou směsí

Dnes jsem si pro vás nachystala recept na plněná rajčata. Obvykle masovo- rýžovou směsí plnívám papriky. Ale tentokrát jsem se rozhodla k paprikám přidat ještě rajčata a nebyla to vůbec špatná volba.



čtvrtek 3. září 2015

Cuketová pizza



Dnes vám tu chci představit můj letošní objev.... a tím je cuketová pizza. Cuketovou pizzu jsem letos vyzkoušela poprvé a musím říct, že se u nás v kuchyni stala hitem sezony.  Takže pokud máte doma dostatek cuket...potom doporučuji vyzkoušet tento recept....


čtvrtek 27. srpna 2015

Domácí rajčatový kečup


Dnes tu mám pro vás nachystaný recept na domácí kečup. Rajčatová sezona je pomalu u konce a tak je nejvyšší čas na výrobu domácího kečupu.....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...