Švestková nutela
Dalším nápadem jak zužitkovat přebytek švestek je výroba domácí švestkové nutely. S klasickou oříškovou nutelou, kterou koupíme v obchodě nemá (kromě názvu) nic společného....Švestkovou nutelu oceníme hlavně při zimním pečení jako úžasnou náplň do pečiva.
Výroba není nijak složitá.
Potřebujeme:
1 kg vypeckovaných švestek
400 g cukru
100 g kakaa
1 kakaový pudink
rum
Vypeckované švestky rozvaříme. Při rozváření nepodléváme vodou - švestky nám pustí dost vody. Rozvařené švestky ponorným mixerem rozmixujeme. Do rozmixované hmoty přidáme cukr a necháme chvilku provařit. Potom přidáme kakao a pudink. Vše dobře promícháme a provaříme. Nakonec přidáme rum.
Naplníme do skleniček, které otáčíme dnem vzhůru.
A máme hotovo!!
Vyzkoušejte i další švestkové recepty!