Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření

Stránky

čtvrtek 4. června 2015

Candát v citronové marinádě


Po hodně dlouhé době přináším "rybí" recept.  Ne, že bychom rybu tak dlouho v naší kuchyni neměli, ale stále dokola točím několik receptů, které už ode mně z blogu znáte. A tak bylo potřeba vyzkoušet zase něco nového. Tentokrát bude hlavním hrdinou receptu candát.... 




čtvrtek 28. května 2015

Rychlý rajčatový salát s mozzarellou


Dnes jsem si pro vás nachystala recept na rychlou skoro letní večeři. Příprava rajčatového salátu nezabere příliš času a výsledek vás určitě mile překvapí. A také se vám tu dnes chystám představit jednu z novinek, kterou jsem v kuchyni při přípravě salátu vyzkoušel.





čtvrtek 21. května 2015

Medovníková roláda




Dnes tu pro vás mám nachystaný recept na sladké medové zakousnutí. Připravila jsem pro vás recept na medovníkovou roládu.  Tahle roláda vznikla úplně náhodou....a o výsledek vám tu dnes představím.....



čtvrtek 14. května 2015

Špagety s medvědím česnekem


Dnes jsem si pro vás nachystala jeden hodně rychlý recept. Nedávno jsem vám tady na blogu představila recept na pastu z medvědího česneku a právě teď nastal ten správný  čas, abychom si z pasty něco dobrého připravili....




pátek 8. května 2015

Citronové muffiny


Dnes tu máme recept na rychlé předvíkendové víkendové pečení.  Připravila jsem pro vás recept na rychlé citronové muffiny.


čtvrtek 30. dubna 2015

Bramborové vafle


Dnes jsem si pro vás připravila jeden trochu netradiční bramborový recept.  Pokud přemýšlíte o tom, co uvařit z brambor, která vám náhodou zbyly od oběda, potom doporučuji tenhle recept vyzkoušet. U nás jsou tyhle bramborové vafle hodně oblíbené a kromě této klasické podoby je dělám i v mnoha jiných variacích.| 



neděle 26. dubna 2015

Pasta z medvědího česneku


Sezona medvědího česneku právě vrcholí. A tak nadešel ten správný čas vyrazit na procházku a pár lístků česneku donést domů. Medvědí česnek je bylina, která je zdrojem nejrůznějších vitamínů, je považována za přírodní antioxidant a antibiotikum. Chuťově je dosti výrazný a dost připomíná klasický česnek. V kuchyni se tak dá využít všude tam, kde používáme klasický česnek. 



čtvrtek 23. dubna 2015

Šťavnatý vepřový plátek s dušeným špenátem a vařenými bramborami


Dnes jsem pro vás nachystala malou inspiraci na víkendový oběd. A jako vždy to bude recept na jídlo, jehož příprava nám nezabere příliš času.  Špenát patří do kategorie jídel, které si buď zamilujete nebo naopak nesnášíte.  Já osobně mám špenát moc ráda a do kombinace s masovým plátkem, vařenými bramborami se špenát krásně hodil....



středa 15. dubna 2015

Krémové rizoto se žampiony


Dnes jsem pro vás nechystala další rizotový recept. Do rizota se dá využít spousta surovin a tak se při jeho přípravě opravdu meze nekladou. Já jsem tentokrát měla doma čerstvé žampiony a tak vzniklo toto krémové žampionové rizoto. 



rizoto se žampiony



úterý 7. dubna 2015

Rychlý vajíčkový salát


Máme po velikonocích. Určitě i vy máte doma ještě několik vajíček z pondělní koledy a přemýšlíte, co z nich připravit. Ani u nás tomu není jinak.... a tak jsem pro vás  nachystala  povelikonoční recept na vajíčkový salát. 




čtvrtek 2. dubna 2015

čtvrtek 26. března 2015

Velikonoční aspikové bábovičky



Dnes tu  pro vás mám nachystaný recept na další velikonoční vaření. Připravila jsme pro vás recept na velikonoční aspikové bábovičky. 




čtvrtek 19. března 2015

Velikonoční recepty


Pomalu, ale jistě se blíží velikonoce. Určitě i vy přemýšlíte, co dobrého jedlíkům nachystat. A tak  jsem pro vás nachystala malou inspiraci na velikonoční vaření a pečení... opět jsem zapátrala ve svém blogovém archivu a vybrala pro vás  moje vyzkoušené velikonoční recepty.




čtvrtek 12. března 2015

Káva se skořicovo - pomerančovým kořením


Dnes jsem si pro vás nachystala malou kávovou inspiraci. Nevím jak vy, ale já si den bez kávy nedokážu představit. Obvykle si dávám obyčejné presso  bez cukru. V poslední době jsem objevila i kávy ochucení nejrůznějším kořením. Před vánoci mě v jedné z káváren mile překvapila káva s příchutí marcipánu. Musím přiznat, že doma jsem si až donedávna ochucenou kávu nepřipravovala.
Až donedávna....nedávno jsme totiž objevila koření, díky kterému si ochucenou kávu můžu udělat i doma.
 A protože jedno z objevených koření bylo skořicovo - pomerančové, tak vám dnes přináším recept na kávu právě s tímto kořením..... 



čtvrtek 5. března 2015

Flíčky


Dnes nepřicházím s žádným převratným kulinářským objevem....dnes tu mám recept na úplně obyčejné flíčky. Určitě většina z vás flíčky doma také pro své jedlíky připravuje. 
Pojďte se podívat, jak flíčky dělám já...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...