Stránky
pondělí 21. prosince 2015
středa 16. prosince 2015
Nepečená roláda - roláda bez pečení
sobota 12. prosince 2015
Kokosové rohlíčky
Dnes pro vás mám nachystaný recept na kokosové rohlíčky. Letos jsem je pekla poprvé a určitě ne naposledy. O recept se samozřejmě podělím i s vámi.
středa 9. prosince 2015
Bílkové pusinky šlehané v páře
Dnes mám pro vás nachystaný recept na využití bílků, které vám při pečení zbydou. Obvykle ze zbylých bílků dělávám rychlé kokosky, ale tentokrát zvítězily pusinky....
středa 25. listopadu 2015
Vánoční cukroví
Tak a po roce tu opět máme vánoce...... a určitě i vás čekají větší či menší vánoční přípravy. Určitě také přemýšlíte jaké cukroví letos budete připravovat a co nového vyzkoušet. Ani u nás tomu není jinak. A tak jsem se dnešní článek rozhodla věnovat malé inspiraci na vánoční pečení....
čtvrtek 19. listopadu 2015
Domácí grilovací koření
Dnes pro vás mám nachystanou malou inspiraci na výrobu dárku, který vyrobíte a s kterým uděláte radost všem, kteří rádi vaří. Dnešní jedlým dárkem není nic sladkého...dnešní dárek krásně voní kořením. Společně si dnes vyrobíme domácí grilovací koření
Grilovací koření samozřejmě můžete koupit již hotové, ale věřte, že tohle "home made" má něco do sebe :)
Na výrobu domácího grilovacího koření potřebujeme:
1 lžíci sušené cibule
1lžíci sušené sladké papriky
1 lžíci sušené šalvěje
0,5 lžíce mletého kmínu
0,5 lžíce sušeného česneku
1 lžičku pepře
Namíchanou směs koření a bylinek vložíme do větší nádobky a ponorným mixerem vše rozmělníme.
Záleží jen a jen na vás, jakou konzistenci koření zvolíte..zda chcete mít koření nasekanou na hrubo nebo na jemno... záleží jen a jen na vás. Já osobně vyrábím koření s většími kousky.
A máme hotovo....koření zabalíme dle vlastní fantazie a jedlý dárek je hotový...
Inspiraci na další jedlé dárky najdete ZDE
A ode dneška už máme vánoční blogovou výzdobu :)
Štítky:
jedlé dárky
,
kořenářské okénko
středa 11. listopadu 2015
Pomalu pečená kachna
Recept na pečenou kachnu mi tu dlouho chyběl. A je to hlavně tím, že kachnu zas až tak často doma nepeču. Nedávno jsem se do její pečení opět pustila tak konečně můžu i na blog přidat recept. Tajemství mé pečené kachny spočívá v pomalém a dlouhém pečení. Takže dnes žádný můj obvyklý rychlý recept, dnes budeme péct několik hodin....
neděle 1. listopadu 2015
Sladké vlašské ořechy
Dnes jsem si pro vás nachystala inspiraci na podzimní mlsání. Oříšky, ořechy ty k podzimu prostě patří. A protože letos mám ořechů poměrně dost, rozhodla jsem se po dlouhé době opět udělat sladké oříšky.
Štítky:
jedlé dárky
,
vánoce
čtvrtek 15. října 2015
Domácí jablečné křížaly
A dnes pokračujeme v sušení ovoce. Jablíček je na podzim všude dostatek a tak by bylo škoda sušičku nevyužít na přípravu domácích jablečných křížal.
čtvrtek 8. října 2015
Domácí sušené ovoce
Dnešní článek jsem se rozhodla věnovat mému novému domácímu pomocníkovi.....po dlouhém rozmýšlení jsem si pořídila sušičku na ovoce. A o své první zkušenosti s domácí sušičkou se musím podělit s vámi.
pátek 2. října 2015
Těstovinový salát se špenátem a kuřecími kousky
Dnes tu mám jeden recept na opravdu rychlou večeři. Připravila jsem pro vás recept na těstovinový salát. A dnes to bude trochu netradiční těstovinový salát..
sobota 26. září 2015
Jablečný strouhaný koláč
sobota 19. září 2015
Švestková nutela
Švestková nutela
Dalším nápadem jak zužitkovat přebytek švestek je výroba domácí švestkové nutely. S klasickou oříškovou nutelou, kterou koupíme v obchodě nemá (kromě názvu) nic společného....Švestkovou nutelu oceníme hlavně při zimním pečení jako úžasnou náplň do pečiva.
Výroba není nijak složitá.
Potřebujeme:
1 kg vypeckovaných švestek
400 g cukru
100 g kakaa
1 kakaový pudink
rum
Vypeckované švestky rozvaříme. Při rozváření nepodléváme vodou - švestky nám pustí dost vody. Rozvařené švestky ponorným mixerem rozmixujeme. Do rozmixované hmoty přidáme cukr a necháme chvilku provařit. Potom přidáme kakao a pudink. Vše dobře promícháme a provaříme. Nakonec přidáme rum.
Naplníme do skleniček, které otáčíme dnem vzhůru.
A máme hotovo!!
Vyzkoušejte i další švestkové recepty!
Štítky:
jedlé dárky
,
ovoce
,
Zavařeniny
středa 16. září 2015
Kandovaná dýně
A máme tu dýňovou sezonu. Dýně nejrůznějších druhů, tvarů a velikostí dnes pořídíte téměř na každém trhu. Kromě dýňové klasiky, jako je dýňová polévka a pečená dýně, jsem letos vyzkoušela i dýni kandovanou. Kandování dýně je sice trochu časově náročnějším,ale výsledek byl pro mě milým překvapením
čtvrtek 10. září 2015
Rajčata plněná masovo- rýžovou směsí
Dnes jsem si pro vás nachystala recept na plněná rajčata. Obvykle masovo- rýžovou směsí plnívám papriky. Ale tentokrát jsem se rozhodla k paprikám přidat ještě rajčata a nebyla to vůbec špatná volba.
Štítky:
mleté maso
,
zelenina
čtvrtek 3. září 2015
Cuketová pizza
Dnes vám tu chci představit můj letošní objev.... a tím je cuketová pizza. Cuketovou pizzu jsem letos vyzkoušela poprvé a musím říct, že se u nás v kuchyni stala hitem sezony. Takže pokud máte doma dostatek cuket...potom doporučuji vyzkoušet tento recept....
Štítky:
cuketa
,
domácí pečivo
čtvrtek 27. srpna 2015
Domácí rajčatový kečup
Dnes tu mám pro vás nachystaný recept na domácí kečup. Rajčatová sezona je pomalu u konce a tak je nejvyšší čas na výrobu domácího kečupu.....
čtvrtek 20. srpna 2015
Kuřecí rýžový salát s cuketou
Dnes tu pro vás mám nachystaný recept na rychlý letní oběd. Přes léto se mi nějak moc nechce pouště do složitých jídel. Nejraději dělám nejrůznější saláty ať už těstovinové, rýžové nebo zeleninové. Saláty mají ještě jednu výhodu ..můžeme je konzumovat jak teplé, tak i studené...prostě ideální letní jídlo.
čtvrtek 13. srpna 2015
Kapří prsty
Dnes tu pro vás mám nachystaný recept na jídlo, které je u nás hodně oblíbené. Kapří prsty jsou jednou z mnoha variací na rybí řízek. Moji jedlíci by ryby jedli nejraději bez kostí ...a ono zbavit rybu kostí je přece jenom trochu obtížnější úkol... při troše trpělivosti se to ovšem částečně dá zvládnout
čtvrtek 6. srpna 2015
Rychlý perník
Dnes tu pro vás mám nachystaný recept na moučník, který určitě dobře znáte. Po hodně dlouhé době jsem se pustila do pečení rychlého perníku. A protože tady na blogu recept na perník ještě nemám, tak se tento deficit pokusím dnes napravit....
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky
(
Atom
)