Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Kuřecí roláda

Stránky

pondělí 7. ledna 2013

Kuřecí roláda



Tak a je to tu zase!!! Víkend se blíží! A já opět přináším typ na víkendový oběd v podobě kuřecí rolády. Kuřecí roláda je malou změnou. Příprava je sice trochu pracnější,ale výsledek stojí za tu námahu.

Na přípravu potřebujeme:
1 kuře
plátkový sýr
2 míchaná vajíčka
hořčici, sůl, grilovací koření

Nejprve nás čeká nejsložitější fáze celé přípravy. Musíme totiž kuře vykostit tak, aby z vykostěného plátu šla udělat roláda. Opatrně kuře vykostíme. Skelet můžeme použít na přípravu kuřecí polévky a křidýlka můžeme přidat do pekáčku s roládou.
Pokud se nám podařilo kuře zdárně vykostit, můžeme začít s přpravou rolády.


Vykostěný plát osolíme a potřeme hořčicí. Poklademe plátkovým sýrem a do spodní části naneseme smaženici ze dvou vajíček ( do smaženice můžeme přidat hrášek, houby.. prostě fantazii se meze nekladou).
Nyní přichází další záludná část.. a to smotat plát do rolády.
Odspoda opatrně rolujeme, aby nám náplň příliš nevylezla venMrkající. Pokud se nám podařilo zdárně plát srolovat, můžeme celé ještě převázat silnější nití, popřípadě problematická místa spojit jehlou nebo párátkem.
A takto připravenou roládu přeneseme na pekáček, přidáme plátek másla, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby.Pečeme asi 1 hodinu. Během pečení roládu podléváme a v polovině pečení celou roládu opatrně otočíme.
Upečenou roládu vyndáme z pekáčku a vzniklou vypečenou šťávu můžeme ještě zahustit lžící mouky. Dobře provaříme.
A máme hotovo! Pokus Vám do šťávy vyteče trocha náplně, nezopufejte!!
Podáváme s brmaborama, bramborovou kaší, rýží.. co , kdo rád.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...