Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Sójové maso

Stránky

úterý 1. ledna 2013

Sójové maso


Sójové maso

Sójové maso je jednou z dalších surovin, o které bych se zde chtěla zmínit. Asi každý už dnes ví, že s klasickým masem (kromě názvu) nemá vůbec nic společného. Sójové maso je ve své podstatě dehydratovaný sójový protein. Má malou energetickou hodnotu. Obsahuje velké množství bílkovin, vitamínu A,B,E,poměrně málo tuků. Obsahuje také velké množství vlákniny.Vzhledem k tomu, že neobsahuje lepek, tak ho lze využívat i při bezlepkové dietě


V kuchyni lze sójové maso využít téměř do všech pokrmů, které se obvykle vaří z masa. Maso může zcela nebo jen částečně nahradit. Můžeme se s ním tak setkat v různých sekaných, guláších, směsích či salátech.
Doporučuji alespoň občas sójové maso zařadit do jídelníčku.
Sledujte Jedlíkovo vaření - v příštích dnech se chystám popsat, jak sójové maso připravuji já!


A co VY? Také při svém vaření používáte sójové maso? Napište do koment

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...