Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Zatloukané řízky

Stránky

pondělí 7. ledna 2013

Zatloukané řízky


Už se pomalu stává tradicí, že ve čtvrtek přináším recept na víkendový oběd. A ani dnes tradici neporuším a přináším další typ. Mým dnešním typem jsou zatloukané řízky. Šťavnatými zatloukanými řízky se určitě oběd nezkazí. Jejich příprava není nijak složitá a výsledek předčí naše očekávání.





Na přípravu potřebujeme
750 g věpřové kotlety (nebo krkovice)
strouhánku
3 vejce
sůl
olej na smažení
na zálivku:
250 ml vody
1/2 kostky masoxu
silnější plátek másla
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Plátky položíme do strouhánky a jemně paličkou strouhánku zatloukáme do masa. Po té plátek vložíme do rozmícháných vajec a přeneseme na rozpálený olej. Po obou stranách opečeme a vložíme na připravený plech.
Jednotlivé osmažené řízky skládáme vedle sebe. Poskládané řízky přelijeme zálivkou, kterou si připravíme tak, že svaříme 250 ml vody s 1/2 kostkou masoxu a s 2 cm plátkem másla.
Vložíme do trouby a necháme 30 minut zapéct, aby se nám zálivka krásně zapekla do masa.



Jako přílohu podáváme bramborový salát, brambory na všechny způsoby.
A co VY? Také doma děláte zatloukané řízky? Napište do komentáře

2 komentáře :

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...