Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Citronový sirup

Stránky

středa 2. ledna 2013

Citronový sirup


Citronový sirup


Dneska vám přináším typ na výrobu domácího citronového sirupu. Žádná kupovaná šťáva s příchutí citronu, ale pravý citronový sirup Mrkající.


Domácí citronový sirup vás překvapí svojí jednoduchostí a hlavně svojí chutí!

Na výrobu potřebujeme:
3 větší citrony (opravdu jen 3 citrony!!)
1 litr vody
2 kg krystalového cukru
40 g kyseliny citronové

1. den pečlivě umyjeme citrony a pokrájíme je na silnější plátky a odebereme jadýrka. Citrony vložíme do většího hrnce a zalijeme 1 litrem vody. Citrony necháme namočené ve vodě 48 hodin .


2. Po 48 hodinách do hrnce s namočnými citrony přidáme 2 kg krystalového cukru a kyselinu citronovou a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Sirup by se neměl příliš dlouho vařit!!


3. Až se cukr rozpustí, odstavíme ze sporáku, necháme chvilku vychladit a přes cedník přecedíme. Sirup plníme do lahví. Uchováváme v temnu a chladu!


A máme hotovo!! A potom, že sirupy se dělají jen v létě z letního ovoce Mrkající !

11 komentářů :

  1. Ali , sirup je určitě taky moc fajn, syna bolí v krku , tak jdu vařit !!!!!!!!!Doufám , že se mi povede!!!!!!!!Ali a jak dlouho asi vydrží?

    OdpovědětVymazat
  2. Super! Ja robievam bazový, ale tento určite vyskúšam:)
    m.

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzkoušela jsem a je super!!! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jak dlouho a kde mohu skladovat?

    OdpovědětVymazat
  5. robím ho rovnako, ale pridávam aj zázvor nakrájaný na plátky ( na tri citróny veľkosť asi ako jeden palec ) - sirup je potom pikantný a pomáha VEĽMI pri nachladnutí a chrípke - odskúšané mojou rodinou aj známymi - no a v lete s kockami ľadu a čerstvou mätou - rozprávkovo dobré a osviežujúce

    OdpovědětVymazat
  6. Zkusila jsem jako vánoční dárek s přidáním zázvoru a sirup je opravdu výborný. Díky zs inspiraci,rozhodně jsem ho nedělala na posledný ☺ Jana

    OdpovědětVymazat
  7. No, ale nikde tu nevidim odpoved na dotaz : jak dlouho vydrzi? Rada bych si ho udelala, ale jakou matrvanlivost? Ten dotaz je tu jiz dlouho,nikdo sem nechodi kontrolovat ohlasy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sirupu nedělávám velkou zásobu. Uchovávám ho v lednici a spotřebováváme postupně. Osobně mám zkušenost, že ani po měsíci se nekazí. S velkým množství sirupu a uchováním v běžné pokojové teplotě nemám zkušenost

      Vymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...