Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Obložené chlebíčky

Stránky

středa 2. ledna 2013

Obložené chlebíčky


Obložené chlebíčky


Posledním receptem letošního roku jsou obložené chlebíčky!
Obložené chlebíčky, stejně jako jednohubky a kanapky se o různých svátcích a oslavách objevují takřka ve všech domácnostech. Tahle dobrota je typicky českou specialitou. Nikde jinde ve světě v lahůdkářstvích tyhle malé obložené dobrůtky nenajdete. Ani sandwich ani hot dog, prostě český obložený chlebíček. Nápad s obloženými chlebíčky vznikl na počátku dvacátého století v lahůdkářské dílně slavného lahůdkářského mistra pana Paukerta. A odtud se výroba chlebíčků pomalu rozšířila do našich domácností.


domácí obložené chlebíčky


Každý má určitě ten svůj osvědčený recept na přípravu chlebíčků. Chlebíčky můžeme ozdobit prakticky vším, co nám chutná. Veku můžeme namazat různými pomazánkami, saláty, sýry, ale i klasické máslo není vůbec špatné. No a na obložení můžeme zvolit různé salámy, zeleninu, kyselé okury, tvrdé sýry.. no prostě, co kdo rád.
A co takhle vyzkoušet si chlebíčkový salát vyrobit doma, z domácích surovin? Takový domácí salát na chlebíčky má určitě něco do sebe:)
Zkuste si na obložené chlebíčky připravit vlastní domácí vlašský salát ! Recept najedete ZDE!
A pokud se vám zrovna vlašák nehodí, tak vyzkoušejte domácí pochoutkový salát! recept najdete ZDE!



A vyzkoušejte i další recepty domácí studené kuchyně! Domácí salámový aspik je tím pravým. recept na aspik najdete ZDE na blogu!


A co VY? Také připravujete na svátky obložené chlebíčky? Jakou nejraději používáte pomazánku a čím chlebíčky zdobíte?

1 komentář :

  1. Na Silvestra dělávám chlebíčky a mám je ráda. Dělávám si i svůj pařížský salát, nebo slát zelný jako podklad a nahoru šunku, debrecínku, herkules nebo poličan, sýry, vajíčka, okurek a mému muži na pár chlebíčků kousek sardinky. Já si dávám trochu černého kaviáru. Česká klasika.:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...