Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Plněný hermelín

Stránky

středa 2. ledna 2013

Plněný hermelín


Plněný hermelín

Dnes přicházím s malou inspirací na silvestrovské mlsání Usmívající se. Kromě vánočního cukroví, které už možná stejně jako já, nemůžete pomalu ani vidět, se na novoroční a silvestrovské mlsání hodí i plněný hermelín.






Příprava plněného hermelínu nění nijak náročná a pokud zrovna doma v lednici jeden kousek hermelínu (či podobného sýra) máte, potom své jedlíky klidně můžete touhle dobrotou ještě dnes překvapit!

Na přípravu plněného hermelína potřebujeme:
1 hermelín ( doporučuji 2 a 3)
pomazánkové máslo
česnek
sůl
mletou papriku



Nejprve hermelín rozpůlíme a vnitřek opatrně vydlabeme. Při dlabání postupujte opravdu opatrně, aby se spodní část nepotrhala! "Hemelínové skořápky" potřeme jemně z vnitřku mletou paprikou a naplníme. Na náplň použijeme vydlabaný vnitřek hermelínu, který ještě jemně pokrájíme, přidáme 2 lžíce pomazánkovího másla, utřený česnek, lžičku mleté papriky a celé dochutíme solí.
A nyní stačí už jen naplnit "skořápky" , dobře přitisknout k sobě. A na závěr zabalit do alobalu a nechat v ledničce zatuhnout.
Malá technická poznámka: hermelín můžete naplni i dalšími svými oblíbenými pomazánkami!
A rychlé pohoštění máme nachystané!




A ještě několik malých typů na silvestrovské partyUsmívající se

Pro své jedlíky můžete nachystat obložené chlebíčky... třeba s domácím vlašákem (recept najdete ZDE) nebo s domácím chlebíčkovým pochoutkovým salátem(recept najdete ZDE)



Nic nezkazíte ani rychlými jendohubkami... tentokrát s česnekovou pomazánkou (recept najdete ZDE)


A co třeba malé silvestrovské aspikové bábovičky? (Recept najdete ZDE)


A ochutnávkou domácích utopenců, určitě také nic nezkazíteUsmívající se



1 komentář :

  1. Paaanečku Alis, to je pochúťok...trošku si mi to uľahčila, jasne ako vždy :-) Už hodne dlho sme na Silvestra neboli doma, lenže po mojom úraze teraz doma budeme :-( A keďže ja som imobilna, návšteva bude u nás čo sa teším ale zároveň aj je mi smutno, radšej by som bola niekde na zábave. Snaď bude fajn. Veľa receptov používam od teba ale poviem ti že recept na pražené oriešky sa u nas tak veľmi ujal že sa ho už asi nevzdam. Obrovska bomba, skúsim ho trošku obmeniť namiesto škorice niečo ine...aby sme nemali často rovnake. Aj cukor som dala trstinový a boli celkom hnede aj chuťovo ine. Maj sa krásne a ďakujem za mňamky.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...