Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Bramborové knedlíky se švestkami

Stránky

úterý 1. ledna 2013

Bramborové knedlíky se švestkami


Plněné švestkové knedlíky

Plněné švestkové knedlíky to je jídlo, které můžete (pokud si uděláte dostatečnou zásobu švestek) dělat celý rok. Nejlepší jsou ovšem z čerstvých švestek. A právě teď, když švestek je všude dostatek, je ten správný čas na jejich přípravu.




Plněné švestkové knedlíky dělám z bramborového těsta. Na jeho přípravu je potřeba:


800g horkých brambor
30 g krupice
210 g hrubé mouky
1 vejce
a
sůl


Uvařené a oloupané brambory prolisujeme a přidáme do nich krupici, vejce a sůl. Postupně zapracováváme hrubou mouku, až nám vznikne tužší těsto.
Do těsta zabalíme švestky, které můžeme ještě podle chuti prosladit.
Vaříme ve vroucí, osolené vodě asi 8-10 minut.
Tohle těsto je univerzální, dá se do něj zabalit jakékoli ovoce, můžeme ho naplnit i slanou náplní a nebo z něj udělat přílohové brmaborové knedlíky.

A jaké těsto na plněné knedlíky používáte vy?

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...