Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření

Stránky

středa 2. ledna 2013


Slaný zelný závin

Sladké záviny jako je jablečný či makový zná snad každý. Ale proč nezabalit do těsta i něco pro masojedlíky:).
Existuje velké množství variací na slané záviny. Já nejraději připravuji slaný závin s kyselím zelím.



A recept na slaný štrůdl se zelím je tu! Na přípravu potřebujeme
1 balení listového těsta
1 sklenici kyselého zelí
15 dkg anglické slaniny
1 balení plátkového sýra
kečup


Listové těsto vyválíme. Potřeme kečupem. Poklademe plátkovým sýrem, na který naskladáme anglickou slaninu. Doprostřed poklademe odkapané a propláchnuté kyselé zelí. Závin zavineme. Před pečením potíráme rozkvedlaným vajíčkem, posypeme mákem a vidličkou na několika místech propíchneme vršek.
Pečeme na 200 stupňů, dokud nám závin nazezlátne.
Necháme vychladnout a podáváme.

Anglickou slaninu můžeme klidně nahradit třeba šunkou:).


Z listové těsta můžete také vyzkoušet trhací koláč...recept najdete zDE





Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...