Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Metrovka řez

Stránky

úterý 1. ledna 2013

Metrovka řez


Metrovka - metrový řez


Tak tenhle metrovka řez sice neměří celý metr, ale je pěkně dlouhý. Je ideálním moučníkem ke kafíčku, když chystáte nějakou velkou rodinou sešlost nebo oslavu.



Na přípravu potřebujeme 2 vymazané a vysyanaé formy ve tvaru srnčího hřbetu do kterých nalijeme následující těsto:
4 celá vejce
350 g cukru
1 sklenka oleje ( moje sklenička má 250 ml)
400 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 sklenka vlažného mléka
Vejce ušleháme s cukrem do pěny a přidáme ostatní suroviny. 1/2 těsta nalijeme do připravené formy a druhou polovinu těsta obarvíme 2 lžícemi kakaa a také nalijeme do formy.
Těsto pečeme na 180 stupňů asi tak 50 minut.

Po upečení a vychladnutí rozřežeme oba hřbety na stejně silné plátky.


Světlé a tmavé plátky k sobě na střídašku slepujeme žloutkovým krémem:
Žloutkový krém :
120 g cukru
30 g hladké mouky
3 žloutky
150 ml mléka
To vše svaříme ve vodní lázni.
Do vychladlého zašleháme 400 g Hery ( nebo másla)
Pro vylepšení můžeme do krému přidat najemno pokrájené želé.


Dáme do ledničky ztuhnout navrch nalijeme polevu připravenou ve vodní lázni z 2 čokolád na vaření a 90 g ztuženého tuku.
Opět necháme ztuhnout.
Hotové řezy krájíme šikmo tak, aby nám krásně vynikly barevné plátky!!

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...