Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Nakládané sójové maso

Stránky

pondělí 7. ledna 2013

Nakládané sójové maso


Příprava sójového masa

Minule jsem se zde trochu rozepsala o sójovém mase a dnes bych chtěla pokračovat a napsat něco o tom, jak sójové maso připravuji.
V obchodech, v koutku se zdravou výživou, najdeme různé druhy sójového masa. Na přípravu salátů a různých směsí nejčastěji kupoji sójové kostky nebo sójové nudličky. Můžeme si je koupit i do zásoby.
Recept na přípravu sójové masa, který zde chci napsat, je dobrým základem pro všechny možné pokrmy. Samotné sójové maso je tvrdé a bez chuti. Proto je dobré ho před použitím namočit a dle libosti ochutit.


Nejprve v 1 litru vody rozvařím 1 kostku masoxu. Do tohoto vývaru nasypu celé balení sójových kostek (nudliček, no prostě, co mám doma). 2 minuty nechám povařit a potom přikryji poklicí a nechám 2 hodiny pěkně nabobtnat.

Poté slijeme vodu a přebytečnou vodu vymačkáme.
Sójové maso naložíme do směsi připravené z:
1 lžíce worchesteru
1 lžíce sójové omáčky
2 lžic oleje
2 lžic kečupu
2 lžiček sladké papriky


V této směsi necháme maso naložené, klidně i do druhého dne.
Potom jen osmažíme na pánvičce ( bez oleje, olej byl v marinádě) a základ máme hotový!!!

A co vy? Také používáte k přípravě pokrmů sójové maso?

4 komentáře :

  1. I když to pro oči vypadá lákavě, není to jídlo podle mého gusta..

    OdpovědětVymazat
  2. Kdysi jsme ho vařili poměrně často. Dnes by mi ho manžel nevzal do pusy. Mě osobně chutnalo. A jistě je zdravější jak normální maso. Ale mužskýho předěláš těžko, když je zvyklý na pořádný kus masa. :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Super receptíky. Soja u nás jede na všechny možné spůsoby. Manžel je totiž nemasař :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...