Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Tagliatelle s houbami

Stránky

středa 2. ledna 2013

Tagliatelle s houbami












Tagliatelle s houbami

A je tu opět čtvrteční typ na rychlý víkendový oběd! Nevím jak u vás, ale u nás se letos houbám moc nechce vylézat! Ale i přes to jsme si jich pár (opravdu jen pár) domů donesli. A protože jsme si letos hub opravdu moc neužili, zvolila jsem na jejich přípravu opravdu jednoduchý a rychlý recept, aby v něm houbová chuť vynikla a nepřekrývala se s ostatními chutěmi!




Tak a recept na rychlý pokrm z hub je tady!!!
Nejprve dobře očištěné houby pokrájíme na tenčí plátky. Vložíme do vyššího hrnce, přidáme 1,5 lžičky soli a 1 lžičku kmínu a zalijeme vodou. Houby povaříme do změknutí.Během vaření sbéráme z hub pěnu a nečistoty, které vyplavaly na povrch!
Dle návodu na sáčku si uvaříme těstoviny. V našem případě tagliatelle (dlouhé, širší nudle). Ale můžete použít i jiné těstoviny, které zrovna máte doma.


Uvařené houby i těstoviny přecedíme. Do těstovin přimícháme 2 lžíce olivového oleje a 2 lžičky bazalkového pesta. Vše dobře promícháme. Do těstovin vmícháme uvařené houby, dle chuti dosolíme a máme hotovo!
Tak teď už jen těstoviny s houbami pěkně sníst!
A co vy a pokrmy z hub?

4 komentáře :

  1. Velmi dobrý recept děkuji jsem ráda že jsem našla tento blok receptů jsou tam snedné a dobré recepty, špecle výborné,květákové placičky jen jsem je udělala ze syrového květáku který jsem nastrouhala na hrubo.

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za návštěvu a budu ráda, když se budete vracet :)

      Smazat
  2. Dobrý večer,vypadá to moc dobře,jen se chci zeptat zda to není sušší?:)

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za návštěvu. není třeba se obávat. Olivový olej a bazalkové pesto udělají své a olivového oleje můžete přidat dle potřeby.

      Smazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...