Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Švestkový koláč se skořicovou drobenkou

Stránky

úterý 1. ledna 2013

Švestkový koláč se skořicovou drobenkou


Švestkový koláč se skořicovou drobenkou


Přebytek švestek a pološvestek ( i nejrůznějších blum a blumek) můžeme využít na upečení švestkového koláče.
Těsto používán univerzální kynuté, které se hodí na všechny ovocné koláče.


Těsto:
130 ml oleje
230 ml mléka
1 žloutek
500 g polohrubé mouky
100 g cukru krystal
1/2 kostičky droždí
Všechny suroviny vložíme do domácí pekárny, nastavíme program těsto a necháme pekárnu za nás pracovat . ( Během hnětení zkontrolujeme konzistenci těsta a pokud je příliš řídké, tak přisypeme mouku)- Dávka těsta je na 2 plechy.




Z připraveného těsta vyválíme tenký koláč, který poklademe vypeckovanými švestkami. Švestky doporučuji přisladit, protože ne vždy jsou sladké.
Nakonec posypeme skořivocovou drobenkou.



A koláč stačí už jen dát do vyhřáté trouby a upéct!


Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...