Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přebytek švestek a pološvestek ( i nejrůznějších blum a blumek) můžeme využít na upečení švestkového koláče.
Těsto používán univerzální kynuté, které se hodí na všechny ovocné koláče.
Těsto:
130 ml oleje
230 ml mléka
1 žloutek
500 g polohrubé mouky
100 g cukru krystal
1/2 kostičky droždí
Všechny suroviny vložíme do domácí pekárny, nastavíme program těsto a necháme pekárnu za nás pracovat . ( Během hnětení zkontrolujeme konzistenci těsta a pokud je příliš řídké, tak přisypeme mouku)- Dávka těsta je na 2 plechy.
Z připraveného těsta vyválíme tenký koláč, který poklademe vypeckovanými švestkami. Švestky doporučuji přisladit, protože ne vždy jsou sladké.
Nakonec posypeme skořivocovou drobenkou.
A koláč stačí už jen dát do vyhřáté trouby a upéct!
Žádné komentáře :
Okomentovat
Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!