Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Marokánky

Stránky

středa 2. ledna 2013

Marokánky


Marokánky

Marokánky jsou dalším druhem cukroví, které nesmí o vánocích chybět. Marokánkám se u nás říká "placičky". Ony to v podstatě placičky jsou, tak nač jím říkat marokánkyMrkající. Doporučuji je připravovat s předstihem, aby se do svátků dobře rozležely!




Na marokánky potřebujeme:
200 ml šlehačky
250 g krupicového cukru
250 g kandovaného ovoce
250 g oříškové směsi (vlašáky, lískové ořech, mandle) - namlet
30 g hladké mouky


Šlehačku necháme přejít varem a odstavíme z plotny. Smícháme směs ořechů, kandované ovoce, cukr a mouku a přilijeme svařenou šlehačku. Dobře promícháme. Pokud se nám hmota zdá být příliš řídká, potom přidáme mouku.
Z hmoty lžičkou klademe na pečící papír malé hromádky. Hromádky dáváme dále od sebe, protože se nám během pečení pěkně rozlezou.
Pečeme zvolna ve vyhřáté troubě.
Správně by se marokánky měly ještě polít čokoládou. Ale u nás se nepolévají!

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...