Červená čočka s uzeným masem
Na novoročním stoel nesmí chybět čočka. Čočka je pokrm, kterým doma své jedlíky nijak nenadchnu. Ačkoli se je snažím přesvědčit o prospěšnosti luštěnin pro lidský organismus, obvykle na čočku zůstávám sama. A tak se čočka, v naší kuchyni opravdu nedoceněná, objevuje na našem jídelníčku opravdu zřídka.
Ze všech druhů čoček jsem si nejvíce oblíbila čočku červenou. Hlavně proto, že je rychle vařená.
A tady je recept na moji "fofr" čočku
1 hrneček červené čočky
2 hrnečky vody
1/2 kostky masoxu
2 bobkové listy
ocet a sůl na dochucení
Čočku nejprve dobře propereme pod tekoucí vodou. Zalijeme vodou, přidáme masox, bobkové listy necháme povařit. Čočka se vaří opravdu rychle, celé to netrvá ani 10 minut. Potom dle chuti dosolíme a ochutíme octem. Do téhle čočky nedávám ani osmaženou cibulku, a a ni ji nezadělávám jíškou. Prostě jenom jednoduše povařím a dochutím
A co VY a luštěniny ve Vaší kuchyni?
Žádné komentáře :
Okomentovat
Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!