Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Míchaná vajíčka se šunkou

Stránky

pondělí 7. ledna 2013

Míchaná vajíčka se šunkou


Dnes je čtvrtek a všichni moji pravidelní návštěvníci určitě netrpělivě očekávají typ na víkendový oběd. Ale dnes všechny pravidelné návštěvníky zklamu! Je léto, čas dovolených. A tak i já čerpán zaslouženou dovolenou!! Tenhle víkend prostě nevařím!
Ale nebojte se, přináším alespoň něco malého a rychlého! ... a tak rychlou večeří pro jedlíky mohou být třeba i míchaná vajíčka!
Míchaná vajíčka, smažená vajíčka, smaženice z vajíček... určitě každý dobře zná. Míchaná vajíčka existují v mnoha variacích.. tu s přídavkem šunky, slaniny, sýra, cibulky... no prostě míchaná vajíčka jsou známou klasikou.


A já vám dnes přináším recept, jak míchaná vajíčka připravuji já. U nás je nejoblíbenější variace vajíčka se šunkou.
Na přípravu potřebujeme:
vajíčka - nejlépe domácí (počet dle strávníků)
smetana (nebo mléko) množství - co vajíčko, to lžíce smetany
sůl, pepř
šunka (šunkový salám)
petrželka


Předehřejeme si pánvičku na kterou nalijeme trochu oleje (když je po ruce máslo, dávám raději máslo). Vajíčka rozklepneme do větší misky, přidáme smetanu (co vajíčko, to lžíce), pokrájenou petrželku, osolíme, opeříme a dobře rozmícháme. Na rozpálenu pánvičku vložíme šunku pokrájenou na kostičky a lehce osmažíme. Na osmaženou šunku nalijeme rozmíchaná vajíčka a za občasného promíchávání necháme pěkně osmažit.
A máme hotovo!!!
Jako příloha je ideální domácí chleba!!

1 komentář :

  1. udělal jsem něco i podle sebe a vypadá to skvěle je mi 13 a toto je velmi lehké a také to může dobře vypadat když si dáte záležet

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...