Bramboráky
Letošní podzimní úroda brambor je jako stvořená pro přípravu nejrůznějších bramborových pokrmů. Jedním z nejtradičnějších bramborových pokrmů jsou určitě bramboráky. Je zajímavé, že v každém kraji se bramborákům říká jinak. Můžeme se tak setkat se cmundou,halapáčem nebo vošouchem. Bramboráky můžeme jíst samotné nebo je můžeme použít jako přílohu k různým masovým směsím, naplnit je .. no prostě fantazii se meze nekladou.
domácí bramboráky |
Na přípravu bramboráků potřebujeme:
5 větších brambor
1 celé vejce
150 ml horkého mléka
5 lžic polohrubé mouky
sůl, pepř, majoránku
česneku podle chuti
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, zalijeme horkým mlékem. Přidáme vejce a vše dobře promícháme. Postupně přidáváme mouku, aby nám vzniklo hustší těstíčko. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou a rozmačkaným česnekem. Dobře promícháme. Smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji. Hotové pokládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje.
A máme hotovo!! Levná, rychlá bezmasá večeře je připravena!! Teď už jen zbývá s chutí se pustit do jídla!
A co VY? Také děláte doma bramboráky? Jak se bramborákům Vašem kraji říká? Napište do komentáře
Dobrý nápad! Děkuji za připomínku! Dělávám s kuřecí zeleninovou směsí uvnitř! Pěkný den!
OdpovědětVymazatUrčitě bude výborný :-)
OdpovědětVymazatZdravím, a u nás (Slezsko) to jsou STRYKY.Dneska je zkusím stou játrou.Děkuji za super recepty.Krásný den Daria
OdpovědětVymazatDěkuji za návštěvu a věřím, že si pochutnáte!
Vymazat