Pórkový pizza koláč
Dnes opět přichází na řadu můj oblíbenec pórek. Čerstvý a ještě k tomu z vlastní zahrádky - no nevyužijte tu domácí zásobárnu vitámínu a minerálních látek! Typem, jak pórek zužitkovat a ještě si na něm pochutnat, je pórkový pizza koláč.
Při jeho přípravě také opět využiji svou domácí pomocnici - domácí pekárnu.
Na přípravu těsta budeme potřebovat:
150 ml vody
1 lžíce oleje
300 g hladké mouky
20 g droždí
Suroviny v pořadí tak, jak jsou napsány v receptu, vložíme do pekárny, nastavíme program "těsto" a necháme pekárnu pracovat za nás.
Po vykynutí vyndáme těsto z pekárny a uděláme si 3 menší bochánky, které zpracujeme do tvaru koláče. Připravené korpusy namažeme kečupem, posypeme sýrem, nakrájeným pórkem, rozpůlenými cherry rajčátky. Masožravci mohou přidat i šunku pokrájenou na proužky. Nakonec posypeme čerstvými bylinkami.
A máme skoro hotovo! Už jen dát do předehřáté trouby upéct!
Rychlá a levná večře je hotová!! Není nad takové rychlé a levné vaření!
A co VY? Jakým způsobem připravujete pórek VY? Napište do komentáře
Žádné komentáře :
Okomentovat
Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!