Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Štika na paprice

Stránky

úterý 1. ledna 2013

Štika na paprice


Štika na paprice

Štiku zná snad každý z nás. Náš nejznámější sladkovodní dravec se také ocitl u nás v kuchyni. A musím přiznat, že byl vítaným hostem! Část štiky jsem naporcovala na podkovy, které zužitkuji později. A zadní část štiky, která se na podkovy opravdu nehodí, jsem "nafiletovala" a připravila na paprice.



A zde je recept.
Štiku nafiletujeme, pokapeme citronem a necháme chvilku odpočívat. Potom jednotlivé kousky nasolíme, jemně posypeme grilovacím kořením a obalíme v mouce, do které zamícháme 3 lžíce papriky. Obalené kousky smažíme na oleji.
Podáváme s brambory, zeleninovým salátem nebo jen tak s pečivem.

A co VY? Jak připravujete nejčastěji ryby VY? Napište do komentáře

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...