Štika na paprice
Štiku zná snad každý z nás. Náš nejznámější sladkovodní dravec se také ocitl u nás v kuchyni. A musím přiznat, že byl vítaným hostem! Část štiky jsem naporcovala na podkovy, které zužitkuji později. A zadní část štiky, která se na podkovy opravdu nehodí, jsem "nafiletovala" a připravila na paprice.
A zde je recept.
Štiku nafiletujeme, pokapeme citronem a necháme chvilku odpočívat. Potom jednotlivé kousky nasolíme, jemně posypeme grilovacím kořením a obalíme v mouce, do které zamícháme 3 lžíce papriky. Obalené kousky smažíme na oleji.
Podáváme s brambory, zeleninovým salátem nebo jen tak s pečivem.
A co VY? Jak připravujete nejčastěji ryby VY? Napište do komentáře
Žádné komentáře :
Okomentovat
Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!