Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Grilované srnčí steaky

Stránky

úterý 1. ledna 2013

Grilované srnčí steaky


Grilované srnčí steaky

Maso z mladé srnčí zvěře patří k jednomu z nejdelikátnějších a nejjemnějších mas. Obsahuje jen malé množství tuku, a proto je dobré ho před vařením dobře naložit, aby bylo vláčené a nevysušené!
Srnčí maso jsem tentokrát použila k přípravě grilovaných steaků.



Plátky srnčího masa jemně naklepeme a osolíme. Ve sklenici si připravíme olejovou marinádu připravenou z: 4 lžic oleje, 2 lžic koření "Aztécký poklad" ( tohle koření jsem objevila u nás v obchodě a je opravdu moc dobré). Koření v oleji dobře promícháme a vznikou směs natřeme na plátky masa. Potřené maso vložíme do kameninové mísy a necháme nejméně 1 den marinovat.


Maso dáme na gril a pěkně z každé strany ogrilujeme. Pokud se nám nechce vyndávat gril, potom stačí maso dát na rozehřátou pánvičku a z každé strany opéct.

A co Vy? Také zařazujete zvěřinu do svého jídleníčku?

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...