Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Uzené ryby

Stránky

úterý 1. ledna 2013

Uzené ryby


Uzené ryby

Pokud se vám, tak jako mě, stane, že se vám najednou sejde větší množství ryb, potom doporučuji ryby vyudit!
Domácí uzená rybička je prostě dobrůtka.
Ryby 2 dny před uzením nakládáme do nálevu. Tentokrát jsem použila nálev, který jsem dostala od své známé a musím říct, že je zatím ze všech nálevů, které jsme vyzkoušeli, nejlepší.



Na nálev na naložení ryb k uzení potřebujeme:
do 1 litru vody vlijeme velkého panáka octa a přidáme 6 kusů bobkového listu, 11 kuliček nového koření, 5 rozmačkaných stroužků česneku, na špetku čajové lžičky kmínu. Všechno dohromady svaříme, necháme vychladit a přecedíme.
Vychladlý nálev přilijeme do 7 litrů vlažné vody, přidáme 350 g soli a 1 čajovou lžičku cukru.
Do tohoto nálevu naložíme ryby. Menší ryby nakládáme celé, větší nakrájíme na silnější podkovy. Před uzením ryby vyndáme z nálevu, omyjeme a hurá do udírny.



A takhle vypadají po vyndání z udírny:


Máte také najěký osvědčený nálev na naložení ryb? Napiště ho do komentářů!

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...