Citronový sirup
Dneska vám přináším typ na výrobu domácího citronového sirupu. Žádná kupovaná šťáva s příchutí citronu, ale pravý citronový sirup .
Domácí citronový sirup vás překvapí svojí jednoduchostí a hlavně svojí chutí!
Na výrobu potřebujeme:
3 větší citrony (opravdu jen 3 citrony!!)
1 litr vody
2 kg krystalového cukru
40 g kyseliny citronové
1. den pečlivě umyjeme citrony a pokrájíme je na silnější plátky a odebereme jadýrka. Citrony vložíme do většího hrnce a zalijeme 1 litrem vody. Citrony necháme namočené ve vodě 48 hodin .
2. Po 48 hodinách do hrnce s namočnými citrony přidáme 2 kg krystalového cukru a kyselinu citronovou a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Sirup by se neměl příliš dlouho vařit!!
3. Až se cukr rozpustí, odstavíme ze sporáku, necháme chvilku vychladit a přes cedník přecedíme. Sirup plníme do lahví. Uchováváme v temnu a chladu!
A máme hotovo!! A potom, že sirupy se dělají jen v létě z letního ovoce !
Ali , sirup je určitě taky moc fajn, syna bolí v krku , tak jdu vařit !!!!!!!!!Doufám , že se mi povede!!!!!!!!Ali a jak dlouho asi vydrží?
OdpovědětVymazatSuper! Ja robievam bazový, ale tento určite vyskúšam:)
OdpovědětVymazatm.
Vyzkoušela jsem a je super!!! :)
OdpovědětVymazatDíky!!!!
VymazatJak dlouho a kde mohu skladovat?
OdpovědětVymazatrobím ho rovnako, ale pridávam aj zázvor nakrájaný na plátky ( na tri citróny veľkosť asi ako jeden palec ) - sirup je potom pikantný a pomáha VEĽMI pri nachladnutí a chrípke - odskúšané mojou rodinou aj známymi - no a v lete s kockami ľadu a čerstvou mätou - rozprávkovo dobré a osviežujúce
OdpovědětVymazatDíky za návštěvu a za typ!
VymazatZkusila jsem jako vánoční dárek s přidáním zázvoru a sirup je opravdu výborný. Díky zs inspiraci,rozhodně jsem ho nedělala na posledný ☺ Jana
OdpovědětVymazatMoc dobrý :)
OdpovědětVymazatNo, ale nikde tu nevidim odpoved na dotaz : jak dlouho vydrzi? Rada bych si ho udelala, ale jakou matrvanlivost? Ten dotaz je tu jiz dlouho,nikdo sem nechodi kontrolovat ohlasy?
OdpovědětVymazatsirupu nedělávám velkou zásobu. Uchovávám ho v lednici a spotřebováváme postupně. Osobně mám zkušenost, že ani po měsíci se nekazí. S velkým množství sirupu a uchováním v běžné pokojové teplotě nemám zkušenost
Vymazat